Jutland Wandelen langs de Deense zandstranden

Rother Wandelgids Denemarken • Jutland Wandelen langs de Deense zandstranden.

De zomer van 2021 is op gang en er is een duidelijke lijn te zien in de gekozen vakantiebestemmingen; Nederlanders kiezen massaal voor een rustige locatie buiten het drukke toerisme. En naast de opnieuw populaire vakantie in eigen land zijn de bestemmingen die makkelijk per auto bereikbaar zijn bijzonder in trek. Uitgeverij Elmar speelt hier verstandig op in door juist nu de wandelgids Denemarken Jutland op de markt te brengen. Deze gloednieuwe wandelgids, met 52 wandelingen, verschijnt uiteraard in de succesvolle reeks Rother Wandelgidsen.

JutlandDe reeks Rother Wandelgidsen bestaat uit ongeveer 60 titels. De wandelaar die buiten onze landsgrenzen aan de wandel wil kan inmiddels niet meer om deze serie heen. Het succes is dan ook goed te verklaren. Het compacte formaat valt direct op. De boekjes passen in elke rug- of broekzak. En ze zijn allemaal volgens hetzelfde vaste stramien opgezet. Elke wandeling heeft een heldere beschrijving, een topografische kaart, en een profiel om aan te geven hoe zwaar een wandeling is. Bovendien zijn van elke wandeling gratis GPS-tracks beschikbaar. Dus zoeken naar de juiste route is verleden tijd.

Leestip:  Groene Buizerd presenteert: bierwandelingen

De wandelingen in het behoorlijk vlakke Jutland zijn goed te doen; van de 52 wandelingen hebben er 48 de kleurcode blauw, dus eenvoudig. Enkele wandelingen in deze populaire provincie zijn in het binnenland te vinden, terwijl ruim veertig wandelingen aan de kust van de Noord- en de Oostzee liggen.

De wandelingen variëren in looptijd tussen de twee uur en iets meer dan vijf uur. De auteurs hebben hun eigen favorieten uitgelicht door die de kwalificatie TOP mee te geven. Daarbij valt op dat ze zowel langs de kust, als in natuurreservaten lopen. De auteurs koesteren overduidelijk veel liefde voor dit land, wat onder andere is af te lezen aan de behoorlijk uitgebreide inleiding, de mooie foto’s en zelfs een woordenlijst Deens→Nederlands speciaal met wandeltermen.

Rother Wandelgids Denemarken • Jutland Wandelen langs de Deense zandstranden

Leestip:  Adembenemend: de Gatterl-wandeling op de Zugspitze

GPS-tracks• 52 Wandelingen tussen 8 en 20 km
• Altijd gratis GPS-tracks
• Altijd topografische kaarten
• Compact en praktisch formaat
200 pag. | Paperback | Uitgeverij Elmar BV € 16,95 | ISBN 9789038928005

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in