Gewichtsdetectie met een druk op de knop met MAMMUT Evolution

Caravan wereldpremière: gewichtsdetectie met een druk op de knop met MAMMUT Evolution. Het meermaals bekroonde MAMMUT-manoeuvreersysteem loopt nu voorop met de gewichtscalculator.

Het sterke en toch gevoelige AL-KO MAMMUT rangeersysteem maakt het soepel en nauwkeurig manoeuvreren van enkelassige caravans tot 2,5 ton of tandemas tot 3 ton mogelijk. Nu heeft AL-KO Vehicle Technology Group een onmisbaar kenmerk toegevoegd aan haar beproefde MAMMUT-manoeuvreersysteem: een innovatief systeem dat het gewicht binnen vijf minuten kan bepalen met een tolerantie van minder dan vijf procent.

’s Werelds eerste rangeersysteem met gewichtscalculator

“Met de verdere ontwikkeling van MAMMUT hebben we een wereldwijd uniek concept gecreëerd dat het leven van caravanrijders veel gemakkelijker maakt”, zegt Dr. Timo Schwickart, Vice President Sales & Marketing:” Er is meestal voldoende opbergruimte, dit kan de chauffeurs verleiden om meer in te pakken dan het gewichtslimiet toelaat. Dit betekent dat de caravan snel overbeladen raakt. ”Veel klanten weten de gevaren van overbelading: minder rijstabiliteit, het voertuig gaat uitwijken in bochten en een aanzienlijk langere remweg. Er zullen problemen zijn met de verzekeringsmaatschappij in het geval van een ongeval, en eventuele verkeerscontroles leiden tot boetes. Boetes voor
overbelasting in bijvoorbeeld Duitsland beginnen vanaf precies vijf procent boven de limiet. Hij zegt ook: “We bieden onze klanten nu de perfecte tool om hen te helpen altijd aan de veilige kant te blijven.”Het intelligente rangeersysteem wordt slim en comfortabel bediend via een afstandsbediening met een digitale gewichtsweergave. MAMMUT Evolution is beschikbaar vanaf het einde van het eerste kwartaal van 2022.

MAMMUT-manoeuvreersysteem

Over de AL-KO voertuigtechniekgroep

De AL-KO Vehicle Technology Group is een wereldwijde technologiegroep. Met hoogwaardige chassis- en ophangingscomponenten voor aanhangwagens, vrijetijdsvoertuigen en bedrijfsvoertuigen vertegenwoordigt de groep het beste in functionaliteit, maximaal comfort en innovaties om meer rijveiligheid te garanderen. De AL-KO Vehicle Technology Group omvat de 14 internationale merken AL-KO, Aguti, Bankside Patterson, Bradley, CBE, cmtrailer parts, E&P Hydraulics, G&S Chassis, Hume, Nordelettronica, Preston Chassis, SAFIM, SAWIKO en Winterhoff. De groep, opgericht in 1931, realiseert vandaag een omzet van ongeveer 700 miljoen dollar met ongeveer 3.000 medewerkers en meer dan 30 locaties wereldwijd. De AL-KO Vehicle Technology Group is een volledige dochteronderneming van DexKo Global, een portfoliobedrijf van KPS Capital Partners.

Leestip:  Oplossing voor klanten Van Vliet Caravans

Website hAL-KO: www.alko-tech.com

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in