DexKo Global heeft een overeenkomst getekend om Brink International over te nemen

DexKo Global Inc (“DexKo”) heeft overeenstemming bereikt over de overname van de Europese trekhaakoplossingen specialist Brink International. Het in Nederland gevestigde bedrijf breidt het portfolio van DexKo uit op het gebied van technische trek- en draagoplossingen.

Novi, Michigan / VS, Kötz / DE, Staphorst / NL. DexKo Global (“DexKo”), een wereldleider op het gebied van hoogwaardig geconstrueerd onderstel, chassisassemblages en aanverwante componenten, is verheugd aan te kondigen dat haar dochteronderneming AL-KO Vehicle Technology Group GmbH (“AL-KO”) een overeenkomst met H2 Equity Partners voor de overname van de Nederlandse trekhaakfabrikant Brink International (“Brink”). De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt. De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en goedkeuring door de regelgevende instanties.

Brink is opgericht in 1903 en heeft meer dan 100 jaar expertise in de maakindustrie. Het productportfolio van het bedrijf omvat vaste, afneembare, wegklapbare trekhaken en trekhaken van de volgende generatie. Wereldwijd zijn meer dan 25 miljoen voertuigen uitgerust met producten van Brink. De verbinding tussen trekhaken en aanhangerkoppelingen vergroot de technologische mogelijkheden van DexKo.

Fred Bentley, CEO van DexKo, benadrukte het belang van deze transactie: “We zijn ongelooflijk enthousiast over het toevoegen van Brink aan ons portfolio. Brink biedt DexKo een leidende marktpositie en een ander premium merk. Het bedrijf kenmerkt zich door zijn brede assortiment van hoogwaardige, innovatieve producten en de superieure service die het aan klanten biedt.”

Harald Hiller, President en CEO van AL-KO, vervolgt: “De strategische fit tussen Brink en DexKo kon niet beter. Beide bedrijven bieden een hoogontwikkeld productportfolio dat essentieel is voor veiligheid en prestaties. Deze overname stelt ons in staat om ons productportfolio en onze activiteiten uit te breiden en geeft ons toegang tot nieuwe regio’s.”

Sven Arend, CEO van Brink, voegt toe: “Deze transactie biedt grote kansen voor beide bedrijven. We kijken ernaar uit om samen te werken met de teams van DexKo en AL-KO en om het bedrijf samen verder te ontwikkelen.”

Leestip:  Zonder zorgen op reis: Zo kies je de juiste verzekering
Over AL-KO Vehicle Technology Group

De AL-KO Vehicle Technology Group is een wereldwijd actieve technologiegroep. Als leverancier van hoogwaardige chassis- en ophangingscomponenten voor aanhangwagens, vrijetijdsvoertuigen en bedrijfsvoertuigen, staat de groep synoniem voor functionele uitmuntendheid, uitstekend comfort en innovaties om de rijveiligheid te verbeteren. De AL-KO Vehicle Technology Group omvat de 14 internationale merken AL-KO, Aguti, Bankside Patterson, Bradley, CBE, cmtrailer parts, E&P Hydraulics, G&S Chassis, Hume, Nordelettronica, Preston Chassis, SAFIM, SAWIKO en Winterhoff. De Groep, opgericht in 1931, genereert vandaag een omzet van ongeveer 800 miljoen US dollar met ongeveer 3.000 medewerkers en meer dan 30 vestigingen wereldwijd. AL-KO Vehicle Technology Group is een volledige dochteronderneming van DexKo Global, een portfoliobedrijf van KPS Capital Partners. Voor meer informatie over bezoek www.alko-tech.com.

Over DexKo Global

DexKo Global Inc. is ’s werelds toonaangevende leverancier van geavanceerde chassistechnologie, chassisassemblages en aanverwante componenten met meer dan 130 jaar ervaring in trailer- en caravancomponenten. DexKo Global is eind 2015 ontstaan ​​door de combinatie van Dexter en AL-KO Vehicle Technology. Met het hoofdkantoor in Novi, Michigan, heeft het bedrijf meer dan 5.000 medewerkers in dienst met 50 productiefaciliteiten en 50 distributiecentra. DexKo Global Inc. heeft een omzet van meer dan US$ 2,0 miljard en AL-KO is een volledige dochteronderneming van DexKo Global, Inc. en is al meer dan 60 jaar een toonaangevende fabrikant van aanhangwagenassen en aanhangwagenremmen voor aanhangwagens, recreatievoertuigen toepassingen voor voertuigen, zware, gefabriceerde behuizingen, landbouw-, scheepvaart- en speciale trailers. Ga voor meer informatie naar www.dexko.com. DexKo is grotendeels in handen van fondsen die worden beheerd door KPS Capital Partners.

Leestip:  Koken op gas kan het hele jaar door met Campingaz
Over KPS

KPS is, via haar gelieerde beheerentiteiten, de beheerder van de KPS Special Situations Funds, een familie van beleggingsfondsen met ongeveer $ 12,8 miljard aan activa onder beheer (per 31 maart 2021). Al meer dan twee decennia werken de partners van KPS uitsluitend aan het realiseren van aanzienlijke kapitaalgroei door het doen van controlerende aandeleninvesteringen in productie- en industriële bedrijven in een breed scala van industrieën, waaronder basismaterialen, merkproducten voor consumenten, gezondheidszorg en luxeproducten, auto-onderdelen, kapitaal apparatuur en algemene fabricage. KPS creëert waarde voor zijn investeerders door constructief samen te werken met getalenteerde managementteams om bedrijven beter te maken en investeringsrendementen te genereren door de strategische positie, het concurrentievermogen en de winstgevendheid van zijn portefeuillebedrijven structureel te verbeteren, in plaats van primair te vertrouwen op financiële hefboomwerking. De portfoliobedrijven van de KPS Funds hebben een totale jaaromzet van ongeveer $ 13,5 miljard, exploiteren 156 productiefaciliteiten in 23 landen en hebben meer dan 32.000 werknemers, rechtstreeks en via joint ventures wereldwijd (per 31 maart 2021, pro forma voor recente acquisities). De investeringsstrategie en de portefeuillebedrijven van KPS worden in detail beschreven op www.kpsfund.com.

Leestip:  Op avontuurlijke rondreis naar Peru of Chili
Over Brink Groep

Brink Group is een van de Europese marktleiders in treksystemen met meer dan 75 jaar ervaring in de automotive sector. Onder het motto “Your Perfect Fit” biedt de Brink Group een gemakkelijke en veilige verbinding tussen vrijwel elk voertuig en de lading die u wilt vervoeren of trekken. Hiermee stelt Brink Group miljoenen eindgebruikers over de hele wereld in staat om op pad te gaan en een actief leven te leiden. Inmiddels zijn meer dan 25 miljoen auto’s voorzien van een Brink-trekhaak. Brink Group, met het hoofdkantoor in Staphorst, Nederland, heeft circa 700 medewerkers in 8 landen en productielocaties in Nederland, Frankrijk, Zuid-Afrika en Thailand. Meer informatie is te vinden op www.brinkgroup.eu.

 4/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in