Gelderse Caravan Centrale niet meer weg te denken

De geschiedenis van Gelderse Caravan Centrale gaat terug tot 1974. Toen werden de eerste caravans verkocht vanuit de Kerkstraat in Voorthuizen. Dhr. Otter en dhr. Kammeijer hadden de leiding over het bedrijf.

1978 – NIEUWE SHOWROOM
Al snel werd het pand te klein. In 1978 openden dhr. Otter en dhr. Kammeijer de showroom aan de Baron van Nagellstraat 164 in Barneveld. Hier hadden ze meer ruimte om de mooiste Bürstner, Constructam en Home Car caravans uit te stallen.

1980 – JOOP KWAM IN DIENST
Op 15 juni 1980 kwam Joop Koot in dienst als monteur. Dit leek toentertijd misschien niet zo’n bijzondere ontwikkeling, maar wie had toen durven dromen dat Joop uiteindelijk de eigenaar werd!

1986 – UITBREIDING SHOWROOM
Toen Gelderse Caravan Centrale in 1986 ook uit het pand op de Baron van Nagellstraat groeide, kochten de eigenaren het pand ernaast. Ook stopte in 1986 dhr. Kammeijer en ging dhr. Otter alleen verder als eigenaar van Gelderse Caravan Centrale.

Leestip:  KCJ - Kidsclub: avontuur en plezier voor jonge kampeerdertjes

1994 – HEROPENING
In het jaar 1994 werd Gelderse Caravan Centrale overgenomen door Joop Koot. Dhr. Otter wilde het bedrijf verkopen, om verder alleen nog leiding te geven aan camping De Boshoek in Voorthuizen en camping Ruigenrhode in Lochem. Joop had er wel oren naar om het bedrijf over te nemen. En zo groeide hij door van handige jongen naar eigenaar. Om de overname te vieren, werd er een grote open dag gehouden.

1999 – EEN NIEUW STUK GROND
In 1999 kocht Joop een nieuw stuk grond op De Briellaerd, waardoor Gelderse Caravan Centrale nog meer ruimte kreeg om de groei door te zetten.

2001 – VERHUIZING
In 2001 was het zover: Gelderse Caravan Centrale verhuisde naar de Anthonie Fokkerstraat, waar het bedrijf nu nog steeds gevestigd is. In de gloednieuwe showroom van bijna 2000 m2 konden mensen ongestoord de nieuwste Bürstner en Hobby caravans bewonderen. Maar ook voor kampeeraccessoires, voor- en bijzettenten en een uitstekende werkplaats konden mensen terecht bij deze caravandealer.

Leestip:  Kamperen in de schattigste caravan

2006 – EEN NIEUWE KOERS
De caravanmarkt begon langzaam te krimpen. Onder het motto ‘regeren is vooruitzien’ besloot Joop een nieuwe koers in te zetten. Zo verkocht hij niet langer alleen caravans, maar zette hij ook in op een midden segment campers.

2006 – EXCLUSIEF DEALER VAN BÜRSTNER CAMPERS
Het omzetten van de koers bleek een groot succes. Zo werd Gelderse Caravan Centrale al snel als eerste in Europa exclusief dealer van Bürstner campers! De specialisatie in campers zorgde voor een flinke groei van het bedrijf.

2014 – HYMER DEALER
In 2014 kwam het tweede merk campers erbij. Gelderse Caravan Centrale verkocht nu naast Bürstner campers ook Hymer campers. Hierdoor ontstond er een afwisselend aanbod van de vernieuwende Bürstner en in het topsegment de wat traditionelere Hymer campers.

2019 – OP NAAR HET 45 JARIG JUBILEUM
Vandaag de dag is Gelderse Caravan Centrale niet meer weg te denken uit kampeerland. In de bijna 45 jaar van ons bestaan hebben we hard gewerkt aan het bedrijf dat er nu staat. Dit jaar hopen we deze mijlpaal te vieren.

Leestip:  Sinds 2017 in Europa 1,1 miljoen kampeerauto’s en caravans erbij

Neem eens een kijkje op de site van Gelderse Caravan Centrale

 

 3.8/5 (4)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in