Gazelle Eclipse C380 HMB verkozen tot E-bike van het Jaar

Koninklijke Gazelle is in de prijzen gevallen bij de RAI Fiets Awards 2024. In de categorie ‘E-bike van het jaar’ is de Eclipse C380 HMB als winnaar naar voren gekomen. De winnaars zijn op maandag 26 februari bekendgemaakt tijdens de vakbeurs B2B FESTIVAL. De Fiets Awards, die jaarlijks door RAI Vereniging worden georganiseerd, is een prestigieuze uitreiking in de fietsbranche en onder consumenten.

Tijdens enkele intensieve testdagen heeft de jury de deelnemende fietsen uitvoerig aan de tand gevoeld. Punten van aandacht waren onder meer het design, innovatie, rijeigenschappen, veiligheid en prijs/kwaliteitsverhouding. Na een zorgvuldige afweging heeft de jury de Eclipse C380 HMB van Gazelle tot winnaar binnen de categorie ‘E-bike van het jaar’ uitgeroepen, onder andere vanwege uitmuntende prestaties op het gebied van design, comfort en veiligheid.

De jury liet zich lovend uit over de Eclipse C380 HMB: “Deze e-bike is met liefde samengesteld. Het plaatje klopt tot in detail: de mooie lijnen versterkt door de verschillende kleuren voor het voor- en achterframe. En al fietsend wordt dit versterkt door de fraaie en luxe cockpit met de stuurpen als blikvanger. Het stabiele frame, de oversized banden en de verende voorvork zorgen voor een vertrouwde en veilige rijervaring die je van een moderne e-bike mag verwachten. Schakelen doe je traploos en de moderne middenmotor werkt stil en doet onopvallend goed zijn werk. Mooi detail is het oplaadpunt van de accu net achter de staande buis. De ingebouwde gps-sensor en standaard diefstal- en schadeverzekering maakt dat je er zorgeloos van kan genieten.”

Voor de echte avonturier

Met de nieuwe Eclipse C380 HMB e-bike komt de ware avonturier in je naar boven. De krachtige Bosch Performance Line CX-middenmotor brengt je moeiteloos op elke plaats van bestemming. De Eclipse C380 HMB heeft bovendien een Enviolo-versnellingsnaaf, waarmee je traploos kunt schakelen. Daarnaast heeft deze e-bike een stille en onderhoudsvrije riemaandrijving, zo gaat hij nog langer mee. Dankzij het stijlvolle design is de Eclipse C380 HMB meteen bij de lancering met de iF Design Award bekroond. De Eclipse C380 HMB heeft een adviesprijs van € 5.999,-. De Eclipse e-bike is ook verkrijgbaar als Eclipse T11 HMB en Eclipse Speed, een speed pedelec. De Eclipse-modellen zijn standaard voorzien van Gazelle Connect. Connect fietsen van Gazelle hebben een ingebouwde GPS-module waardoor je fiets altijd te traceren is. Ook komt je Eclipse e-bike met een gratis diefstalverzekering en opsporingsservice (één jaar).

Leestip:  Elektrische fatbike mee naar de camping
RAI Fiets Awards

De RAI Fiets Awards vonden dit jaar voor de 37e keer plaats en hebben als doel de fietsindustrie te stimuleren tot productvernieuwing en de consument de laatste ontwikkelingen te laten zien. Elk jaar worden de fietsen door een merkonafhankelijke vakjury kritisch bekeken, beoordeeld en getest. De vakjury bestaat uit vertegenwoordigers van diverse fietsvakbladen, BOVAG en de ANWB.

*Bron: Multiscope E-bike Monitor 2024:www.multiscope.nl/diensten/marktcijfers/e-bike-monitor.html

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in