Files door start herfstvakantie

ANWB Verkeersinformatie verwacht vrijdagmiddag 13 oktober een extra drukke spits vanwege de start van de herfstvakantie in de regio’s Midden en Zuid. Vooral veel gezinnen vertrekken dan naar hun vakantiebestemming in Nederland of de buurlanden. Door het regenachtige weer zullen de files zelfs nog wat langer zijn dan anders bij een vakantie-uittocht.

Tip voor onderweg

Download de ANWB Onderweg app

– Navigeren met info over files, flitsers en werkzaamheden, – Info over goedkoop parkeren, – Actuele brandstofprijzen, – Tankstations en beschikbare laadpalen zoeken, – Pech melden

Vroeg druk

Het wordt vrijdagmiddag al vroeg druk op de weg. De eerste files ontstaan rond het middaguur. De meeste vertraging wordt in Gelderland en Noord-Brabant verwacht. Het wordt aansluiten op de A2 en A27 van Utrecht naar het zuiden en op de A1 en de A12 richting het oosten. Populaire vakantiebestemmingen in eigen land zijn in de herfstvakantie traditiegetrouw Gelderland, Noord-Brabant, Limburg en Overijssel.

Leestip:  ANWB Reizen lanceert tweede reismerk: Fox
Werkzaamheden

Dit weekend wordt er op verschillende plaatsen aan de weg gewerkt. Een aantal wegen is van vrijdagavond tot maandagochtend afgesloten. Dat geldt onder andere voor de A2 van Maastricht naar Eindhoven bij Maasbracht en bij Weert, de A27 van Gorinchem naar Utrecht tussen de knooppunten Everdingen en Lunetten en de A50 Apeldoorn richting Arnhem, tussen de knooppunten Beekbergen en Waterberg. Ook op de N57 Brielle – Hellevoetsluis wordt dit weekend gewerkt en moet het verkeer omrijden.
Overzicht wegwerkzaamheden Nederland

Werkzaamheden buitenland

In België zijn er van vrijdagavond tot maandagochtend werkzaamheden op de E19 van Breda naar Antwerpen, aan de noordkant van Antwerpen. Om dit te omzeilen kunnen vakantiegangers ook via Bergen op Zoom naar Antwerpen rijden over de A12 (B). In Duitsland is de A59 bij Duisburg het hele weekend in beide richtingen afgesloten.
Overzicht wegwerkzaamheden buitenland

Leestip:  NKC in verzet tegen verdubbeling belasting
Vrijdag 20 oktober

Op vrijdag 20 oktober begint de herfstvakantie in de regio Noord en eindigt de vakantie in het midden en zuiden van het land. Dan wordt het opnieuw druk op de weg.

Bron: ANWB Verkeersinformatie

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in