Familiebedrijf ESVO bestaat maar liefst 100 jaar.

Familiebedrijf ESVO bestaat zins 17 april 2022 maar liefst 100 jaar.

Het bedrijf is opgericht aan het wereldberoemde Doolhof in Volendam door zeilmaker, touwslager, makelaar, handelaar en fotograaf Evert Schokker, vandaar de bedrijfsnaam: Evert Schokker Volendam.

In 1922 begonnen met het maken van zeilen voor visbotters kwam er in de zestiger jaren
het vervaardigen van kampeertenten bij. Dit gebeurde in het grote pand aan het Havendijkje.

Esvo heeft in de tweede helft van zijn bestaan naam gemaakt als kwaliteitsproducent van tenten, windschermen, tentstokken en caravanluifels.
Begin deze eeuw verloor het bedrijf door de tenten uit het Verre Oosten vrijwel alle dealers en zakte de business bijna geheel in. En dat ervoeren ook de concurrenten, waarvan het leeuwendeel failliet raakte. De keuze om zelf rechtstreeks te gaan verkopen en de kwaliteit van de tenten nóg beter te maken, resulteerde in het gegeven dat Esvo als een van de weinige Nederlandse tentenmakers is overgebleven en daardoor zelfs nog het grootste atelier heeft.

Leestip:  Populaire fietsendrager voor campers krijgt moderne make-over
Online succes, de toekomst en Koninklijk Predicaat

In 2004 startte men met een eigen website en in 2007 met een webshop in los tentdoek. Dat bleek een gat in de markt, want deze site is uitgegroeid tot een grote Europese speler op het gebied van waterdichte stoffen en zelfs marktleider in tentdoek.
Het online succes proberen ze bij Esvo met steeds meer mensen uit te laten groeien, en dat lukt.
Verder wordt er nog altijd geïnvesteerd in nieuwe machines voor het efficiënter maken van de diverse textiele producten, zodat het atelier aan de Volendamse Marconistraat op volle kracht kan blijven draaien voor in ieder geval de komende 25 jaar. “Misschien dat de tenten dan door robots worden gemaakt, maar dat zien ze dan wel weer”, aldus de huidige directeur(3e generatie) Richard Schokker.

Leestip:  ANWB Camper en Caravan van het Jaar 2024

Wat er nog wel als ‘verjaardagscadeau’ in het verschiet ligt is het Koninklijke predicaat ‘Hofleverancier’. Richard: “Esvo is namelijk door een zeer strenge selectieprocedure gekomen op basis van een onberispelijk verleden, financiële huishouding, algemeen management & beleid, veiligheid en onderbouwde historie. Dat is dezelfde procedure als die voor het stempel ‘Koninklijke’ – maar wij hebben geen 100 werknemers, dus dat predicaat is komen te vervallen. Maar dat we trots zijn op het aanstaande Hofleverancierschap, dat staat vast”.

Esvo Logo 100 jaar

Website Esvo: www.esvocampingshop.com

 5/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in