Duik deze zomer met het gezin in de wereld van kleur in het TextielMuseum!

Breng deze zomervakantie een bezoek aan het TextielMuseum. Hier is van alles te beleven voor jong en oud! Er gaat een wereld van kleuren open in de tentoonstelling ‘Kleurstof’ met een speciaal familiespel. Volg met de (klein)kinderen het kleurenspoor om te ontdekken waar de kleur in je kleding vandaan komt door ze te voelen, horen, ruiken en zélfs proeven. Wil je nog meer weten over kleur? Vraag een echte wetenschapper het hemd van het lijf tijdens het Kleurstof Kindercollege op zondag 10 juli. Of laat de kids meedoen met De TextielClub workshops, waar ze zelf creatief aan de slag gaan.

Familiespel in de tentoonstelling ‘Kleurstof’, foto: Merel van Dooren

Volg het kleurenspoor in de expo Kleurstof

Textiel is er in alle denkbare kleuren. Maar wat maakt je favoriete spijkerbroek blauw? In de expo ‘Kleurstof’ kom je te weten waar de kleur in textiel vandaan komt en hoe het geverfd wordt aan de hand van een spel speciaal voor de hele familie. Ga op ontdekkingstocht en volg het kleurenspoor waarin kleuren tot leven komen. Hoeveel soorten blauw kun je ontdekken? Wist je dat het mooiste rood uit een piepklein schildluisje komt waar roze koeken ook mee gekleurd worden?

Leestip:  Europa-Park opende vandaag het nieuwe Oostenrijks themagebied

Wil je nog meer weten? Tijdens het Kleurstof Kindercollege: wat is kleur? op zondag 10 juli stel je al je vragen over kleur aan wetenschapper Daniel.

Kinderactiviteiten 

De kinderen kunnen deze zomervakantie meedoen met een van De TextielClub workshops (€3,50 per kind). Ga met ons mee op Viltavontuur of leer zelf textiel bedrukken tijdens de workshop Kleurenexplosie. Met de gratis activiteit Speur & Ontdek ervaar je met het hele gezin hoe het voelt om een kunstenaar of tentoonstellingsmaker te zijn. Wandel met het TextielMuseum in een boekje (€2,-) door het TextielLab om alles te weten te komen over de verschillende textieltechnieken die hier toegepast worden of speel het Museum Dobbelspel (€2,-) en ontdek alle mogelijkheden van textiel op een speelse manier.

Nog meer te zien
TextielMuseum
Toestemming voor kinderen onder 16 (AVG) geregeld via Educatie (Sara Bastiaanssen)

Neem ook een kijkje in de Wollendekenfabriek om te ontdekken welke machines er meer dan 100 jaar geleden gebruikt werden om een deken te maken van schapenwol. Daarna maak je een sprong naar de toekomst in het hypermoderne TextielLab. Hier zie je hoe echte kunstenaars en ontwerpers de nieuwste dingen bedenken gemaakt van textiel. Wil je zelf voor een dag ontwerper worden? Reserveer dan een plekje in onze Design Studio en ontwerp je eigen vrolijke sokken met een persoonlijke tekst.

Leestip:  De 6 beste filmfestivals in Kroatië

Openingstijden TextielMuseum: 

Dinsdag t/m vrijdag: 10.00-17.00
Zaterdag & zondag: 12.00-17.00

Entreeprijzen: 

Kinderen 0-12 jaar: Gratis
Jongeren 13-18 jaar: €4,00
Volwassenen: €12,50

Gratis entree met museumkaart

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in