DexKo Global Inc. voltooit overname van Brink International

De overname is gericht op het uitbreiden van het productportfolio en de operationele voetafdruk en het geven van toegang tot nieuwe aangrenzende eindmarkten.

Novi, Michigan/VS, Kötz/DE, Staphorst/NL | DexKo Global Inc. (“DexKo”), een wereldleider op het gebied van hoogtechnologische onderstellen voor aanhangwagens, chassisassemblages en aanverwante componenten, heeft de overname afgerond van Brink International, specialist in trekhaakoplossingen. Deze strategische overname stelt haar dochteronderneming in staat AL-KO Vehicle Technology Group (“AL-KO”) om zijn productportfolio en zijn operationele voetafdruk uit te breiden en toegang te geven tot nieuwe aangrenzende eindmarkten om het sterke groeitraject van de groep voort te zetten.

Brink is gevestigd in Nederland en heeft 900 collega’s in acht landen. Brink heeft een leidende marktpositie en is een premium merk. Brink en AL-KO bieden een hoogontwikkeld productportfolio dat essentieel is voor veiligheid en prestaties. Het productportfolio van Brink omvat vaste, afneembare, wegklapbare trekhaken en trekhaken van de volgende generatie. De verbinding tussen trekhaken en aanhangerkoppelingen is een natuurlijke uitbreiding voor DexKo die de technologische reikwijdte van DexKo vergroot. Met deze nieuwe business unit zal AL-KO circa 3.800 medewerkers in dienst hebben op meer dan 40 locaties wereldwijd.
“We zijn erg verheugd om Brink te verwelkomen in de DexKo-familie”, zegt Fred Bentley, CEO van DexKo Global. “Deze overname breidt onze wereldwijde leiderschapspositie uit, biedt een uitbreiding naar nieuwe producten en technologie en vergroot onze aanwezigheid in de aftermarket aanzienlijk. Brink heeft een uitstekend bedrijf dat strategisch uitstekend past bij DexKo. We kijken ernaar uit om samen met het managementteam en de medewerkers van Brink te blijven groeien.”

Leestip:  Vierde tv-seizoen Camp to Go
Over DexKo Global

DexKo Global Inc. is ‘s werelds toonaangevende leverancier van geavanceerde chassistechnologie, chassisassemblages en aanverwante componenten met meer dan 130 jaar ervaring in trailer- en caravancomponenten. DexKo Global is eind 2015 ontstaan ​​door de combinatie van Dexter en AL-KO Vehicle Technology. Met het hoofdkantoor in Novi, Michigan/VS, heeft het bedrijf meer dan 7.000 medewerkers in dienst met 52 productiefaciliteiten en 49 distributiecentra. DexKo Global Inc. heeft een omzet van meer dan US$ 2,2 miljard. Ga voor meer informatie naar www.dexko.com.

De AL-KO Vehicle Technology Group (“AL-KO”) is een wereldwijde technologiegroep en een volledige dochteronderneming van DexKo Global. Met hoogwaardige chassis- en ophangingscomponenten voor aanhangwagens, vrijetijds- en bedrijfsvoertuigen, bouw- en landbouwvoertuigen, vertegenwoordigt de groep het beste in functionaliteit, maximaal comfort en innovaties om meer rijveiligheid te garanderen. AL-KO omvat de 15 internationale merken AL-KO, Aguti, Bankside Patterson, Bradley, Brink, CBE, cmtrailer parts, E&P Hydraulics, G&S Chassis, Hume, Nordelettronica, Preston Chassis, SAFIM, SAWIKO en Winterhoff. Opgericht in 1931 heeft de groep vandaag ongeveer 3.800 medewerkers en meer dan 40 locaties wereldwijd. Lees meer op www.alko-tech.com.

Leestip:  Kraaij Caravans en Campers voor jouw welverdiende vakantie
Over Brink Groep

Brink Group is een van de Europese marktleiders in treksystemen met meer dan 75 jaar ervaring. Brink Group, met het hoofdkantoor in Staphorst, Nederland, heeft circa 900 medewerkers in 8 landen en productielocaties in Nederland, Frankrijk, Zuid-Afrika en Thailand. Meer informatie is te vinden op www.brinkgroup.eu.

 4/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in