ANWB kiest Camper en Caravan van het Jaar 2022

De ANWB Camper van het Jaar 2022 is de Rapido 854F, een integraal camper uit Frankrijk. De ANWB Caravan van het Jaar 2022 is de eigenzinnige Beachy, een nieuw merk van Hobby-caravans uit Duitsland. Deze jaarlijkse onderscheidingen voor de meest vernieuwende camper en caravan zijn vanmiddag op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht bekendgemaakt.

Een Franse Camper van het Jaar kon dit keer niet uitblijven omdat alle genomineerden van Franse komaf waren. De Rapido 854F is een zeer compacte integraal camper met rondzit achterin en verbazingwekkend veel ruimte. Tel daarbij het uitgebreide voorzieningenpakket en de uitstekende afwerking en je hebt een winnaar.

De jury over de Camper van het Jaar 2022:

“Wat direct opvalt is dat de relatief korte opbouw van slechts 670 cm verrassend veel ruimte biedt. Vooral de riante zitgroep achterin met de handige en grote kastruimte boven de achterste bank ogen uitnodigend. Het interieur straalt een warme sfeer uit en de keuken is goed en compleet uitgerust. In de cabine zijn de stoelen beschikbaar als draaibare zitplaats. Zo zijn ook de stoelen van bestuurder en bijrijder aan een tafel te gebruiken. Ook er is voldoende leefruimte als het standaard hefbed omhoog staat. De camper is geschikt te maken voor tenminste vier personen als je kiest voor een extra elektrisch hefbed boven de zitplaatsen achterin de camper. Door de aanwezigheid van moderne techniek en door het gebruik van kwalitatief uitstekende bouwmaterialen is de Rapido 854 F geschikt voor gebruik in alle jaargetijden. Een complete camper voor complete vakanties”

Leestip:  Huuronzecamper - De ultieme vrijheid

Prijs vanaf € 87.400

De ANWB Caravan van het Jaar 2022 is de Beachy, onderdeel van de Duitse Hobby-groep. De Beachy is het strandgevoel op wielen. Het nieuwe merk biedt sportieve kampeerders een uniek kampeerconcept aan. De standaard uitvoering is eenvoudig maar met een geweldige look and feel dat past bij de vrijheidsbeleving van jonge kampeerders. De Beachy is verkrijgbaar in drie indelingen: 360/420/450.

Beachy

Dit vindt de jury “De Beachy is van binnen en buiten erg sfeervol en roept direct een geweldig vakantiegevoel op. De uitvoering, zonder kookgelegenheid of toilet, is eenvoudig maar daardoor kan de koper juist invulling geven aan zijn eigen smaak qua inrichting en accessoires. Het ontbreken van die opties heeft als voordeel dat de caravan licht is in gewicht en dat maakt hem juist geschikt voor vervoer achter kleine en elektrische trekauto’s. Erg handig is de deelbare achterdeur waardoor de kampeerder een fiets of surfplank gemakkelijk kan vervoeren. De comfortabele banken zijn om te bouwen tot één groot bed met een panoramisch uitzicht via die deur. De ontwerpers hebben een caravan bedacht die qua sfeer en uitstraling zo op Instagram kan en dat belangrijk om een jonge doelgroep aan te spreken”

Leestip:  Op safari avontuur in Oeganda
Prijs vanaf € 13.950

De onderscheidingen voor de Camper van het Jaar (per model) en de Caravan van het Jaar (per serie) zijn een initiatief van ANWB Kamperen en het ANWB kampeermagazine KampeerKampioen. De modellen, die voor 2022 nieuw of sterk vernieuwd zijn, worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit journalisten met ruime ervaring en inzicht in de volledige caravan- en campermarkt, die wordt ondersteund door een publieksjury. Beoordelingscriteria zijn onder meer innovatie, bouwwijze, ontwerp van het in- en exterieur, afwerking, uitrusting, originaliteit en de prijs-kwaliteitverhouding.

Kijk voor meer informatie op anwb.nl/kamperen en het volgende nummer van KampeerKampioen.

 4.5/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in