De beste kampeergebieden in Europa

Voor een leuke vakantie hoef je echt geen urenlange vliegreis te ondergaan, verder is niet altijd per se beter. Ons eigen Europa kent namelijk ook prachtige plekken, en zeker de kampeerliefhebber kan hier ontzettend van zijn behoeftes voorzien.

Dit zijn een paar van de mooiste en beste kampeergebieden in Europa.

Fins Lapland

Een vakantie naar Fins Lapland is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan zult denken bij het boeken van je volgende kampeertrip. Zonde! Want Fins Lapland is één van de mooiste gebieden van Europa. Het gebied is ingericht op kampeerders en er zijn dus genoeg campings waar je je tentje of caravan kan neerzetten. Geniet tijdens je verblijf van de ruige natuur en gastvrijheid waar de mensen in Lapland om bekend staan. Ga je in de winter? Boek dan zeker een sneeuwscooter of husky-tochtje en lees je gedurende ieder seizoen goed in wat betreft de kledingadviezen. Het Lapse weer kan grillig zijn.

Ardèche

De Ardèche is al decennia een mega populaire locatie voor kampeerliefhebbers, vooral gezinnen met kinderen brengen graag een bezoekje aan deze Franse gemeente. De Ardèche heeft prettige Franse temperaturen, prachtige natuur (denk aan mooie grotten, kloofdalen en watervallen) en de omgeving leent zich uitstekend voor survival activiteiten zoals klimmen of kayakken. Daarnaast heeft de Ardèche een rijke historie en voor de cultuurliefhebber zijn er ontzettend veel oude gebouwen en musea om te bezoeken.

Het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is een dicht bebost en bergachtig gebied in Duitsland dat al jaren populair is bij kampeerders. In de zomer is de omgeving prachtig groen en haast sprookjesachtig. Bezoek de watervallen, maak lange wandelingen en maak eens een tochtje over een boomtoppenpad. Ook voor gezinnen is het Zwarte Woud een fantastische kampeerlocatie.

De Schotse Hooglanden

In de Schotse Hooglanden kun je fantastisch kamperen en de echte avonturier mag hier ook op sommige plekken legaal wildkamperen. Rij een stukje de bergen in (zoek van tevoren goed uit waar je wel en niet je tent neer mag zetten) en zet je tent op te midden van de prachtige woeste of juist groene natuur. Voor de mensen die wat minder avontuurlijk zijn: de omgeving is overal prachtig dus een camping is ook zeker geen slecht idee, mits je natuurlijk een paar goeie wandeltochten door de Highlands inplant. Schotland heeft daarnaast ook een breed scala aan prachtige kastelen die de cultuurliefhebber absoluut niet mag missen.

Istrië

Istrië in Kroatië is misschien wel één van de mooiste locaties in Europa. Het Kroatische schiereiland is rijk aan prachtige natuur bestaande uit glooiende heuvels, fantastische baaien en heerlijke stranden. Kamperen kan hier het best aan het strand, dus voor liefhebbers van een strandvakantie is dit de ideale plek. Vergeet echter ook niet de omliggende steden te bezoeken (Pula, Rovinj of Porec) want die zijn stuk voor stuk ook prachtig en beschikken over een rijke historie. Waar ga jij kamperen?

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in