De 3 leukste wintercampings in Nederland

Steeds meer campings kiezen ervoor om ook in de winterperiode open te blijven. Voor mensen die er in de winterperiode graag met de tent of caravan op uit trekken, is dit natuurlijk goed nieuws. Winterkamperen biedt dan ook enige voordelen. Tijdens de wintermaanden is het een stuk rustiger en stiller, waardoor je optimaal kunt genieten van het mooie winterse landschap. Maar waar kun je dit nou het beste doen? Wij hebben de 3 leukste wintercampings in Nederland voor je op een rijtje gezet.

Camping De Duinpan: wintercamping nabij het strand

Camping De Duinpan hoort alleen vanwege de ligging al in dit rijtje thuis. Deze camping bevindt zich in Noordwijk nabij het strand, de zee en de duinen en is winterklaar. Dat betekent onder meer dat het toiletgebouw verwarmd is. Daarnaast is er ook in de winter een broodjesservice beschikbaar, is fietsverhuur aanwezig en kun je er gebruik maken van draadloos internet. Tijdens een verblijf in de winter zijn er in de omgeving allerlei leuke winterevenementen. Bijvoorbeeld Kerstdorp aan Zee of de Leeuwenhorst Winterfair. Ook de Nieuwjaarsduik in zee is bijzonder om mee te maken.

Leestip:  De babymoon is al sinds enkele jaren in opkomst
De Vossenburcht: wintercamping in bosrijke omgeving

Familiecamping De Vossenburcht ligt in de provincie Overijssel vlakbij Meppel, waar genoeg te doen is. De omgeving is bosrijk en het is heerlijk wandelen door de natuur of sleeën als er sneeuw ligt. Op de bevroren (speel)vijvers is het mogelijk om te schaatsen. Op de camping zijn ruime kampeer- en camperplaatsen beschikbaar. Daarnaast is het luxe sanitairgebouw verwarmd en van vijfsterrenniveau.

Natuurkampeerterrein Borger: ultieme rust

Natuurkampeerterrein Borger bevindt zich in een schitterende omgeving in Drenthe. Het is een wintercamping waar rust en bosgeluiden overheersen. Het open veld met Douglassparren is indrukwekkend. Op het terrein is het mogelijk om vuur te maken op de centrale kampvuurplaats, waarvoor gratis stookhout beschikbaar is. Een leuke activiteit in de omgeving is het volgen van het Boomkroonpad op 22 meter hoogte.

Leestip:  Goede lingerie is een must als je gaat kamperen!
Tips voor kamperen met een caravan in de winter

Vanwege de lage temperaturen zijn er tijdens het winterkamperen net even andere dingen waar rekening mee moet worden gehouden dan tijdens het kamperen in de zomer. Denk bijvoorbeeld aan de verwarmingssystemen voor de caravan en enkele voorzorgsmaatregelen tegen het vastvriezen van onderdelen. Mocht je met de caravan op pad gaan, vergeet dan ook niet de trekhaak van je auto te controleren. Wanneer deze aan vervanging toe is, dan kun je bijvoorbeeld via rameder.nl gemakkelijk de juiste trekhaak voor jouw type auto vinden. Ook is het belangrijk om goede winterbanden te hebben en is het zeker geen overbodige luxe om sneeuwkettingen mee te nemen. In dit artikel vind je nog meer handige tips voor het kamperen in de winter.

Leestip:  De mooiste onontdekte plekjes in Europa om te kamperen
 2.5/5 (8)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in