Tips & trucs voor winterkamperen

Goed voorbereid op winterkamperen gaan is natuurlijk belangrijk. In dit artikel geven wij tips en trucks die het kamperen in de winter een stuk aangenamer kunnen maken. Om in de winter te kunnen kamperen is het misschien handig om eens stil te staan bij de volgende punten.

Zet je tent niet op een besneeuwde ondergrond en maak de kampeerplek sneeuwvrij, dit scheelt een hoop gekraak onder je tent en ook scheelt dat in oneffenheden. Zorg er voor dat je een wat zwaardere hamer bij je hebt als normaal omdat de ondergrond bevroren kan zijn, als voorbeeld een klauwhamer of een vuistje.

Haringen

In de winter kan de grond erg hard en bevroren zijn. Als je de haringen niet in de bevroren bodem krijgt, dan kun je een gat boren in de grond, stop de haring in de grond en sla hem vervolgens nog een paar keer de grond in. Sla de haringen niet helemaal de grond want bij het afbreken kan je dan de haringen losslaan door deze iets dieper te slaan. Erg handig kan een Peggy Peg schoefharing zijn.

Leestip:  Winterkamperen aan de Moezel

In de slaapzak is het aan te raden zo min als mogelijk kleding aan te trekken en een kruik is vaak een makkelijke en goede oplossing om warm te blijven. Thermo ondergoed is een goed hulpmiddel om warm te blijven. een kruik kan je ook gebruiken om de mobiele telefoon een warm plekje te geven. Goed om te weten is dat vrieskou de capaciteit van batterijen aanzienlijk verminderd van je telefoon. Zorg voor een extra batterij, 12 volt autolader of gewone lader als er een oplaadmogelijkheid is, maar je kan ook de telefoon verwarmen met je kruik.

Belangrijk om te weten is dat veel kou uit de grond komt, zorg voor extra isolatie van een tentgrondzeil. Aluminium isolatie matten helpen vaak ook. Gebruik een slaapmat met een hoge isolatiewaarde. Uiteraard kan je ook een extra slaapzak nemen of dekens.

Handige tips

Het is noodzaak dat de tent van binnen zo droog mogelijk blijft, bewaar vochtige spullen zoals kleding buiten de tent. Ook handig om te weten is dat een thermoskan en koelboxen ook kunnen dienen als vorstvrije opslagplaats (bijvoorbeeld drinkwater) zeker als je deze een beschut plaatsje kan geven in een gebouw.

Leestip:  Winterkamperen aan de Moezel

Zorg voor watervaste lucifers. Een gasaansteker laat het bij vrieskou afweten. Je kan van te voren informeren of je een kampvuur mag maken. Een zachte borstel is handig om sneeuw van je tent te verwijderen dus geen overbodige luxe om mee te nemen.

Beste advies

Een van de goedkoopste oplossingen om warm te blijven is “beweging” maakt overdag bijvoorbeeld wandelingen in het prachtige landschap waar je bent.

Wil je meer weten over winterkamperen? kijk eens op Kampeerinfo.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in