Winterbanden: Zeker onderweg

Wacht niet op de eerste sneeuwvlok om jouw banden te laten wisselen. Als het kwik onder de zeven graden duikt, heb je al profijt van winterbanden. Je rijdt er dan veiliger mee dan met Jouw zomerbanden. Bovendien is het in de vroege herfst gemakkelijker om een afspraak te maken voor een bandenwissel, dan op het moment dat de Elfstedenkoorts naar een hoogtepunt gaat.

Minder ongelukken door winterbanden

Sinds winterbanden verplicht zijn in Duitsland, is het aantal ongelukken door gladheid gehalveerd. Met winterbanden is jouw remweg op besneeuwd wegdek tot wel 50% korter. Ook vinden er in de winter aantoonbaar minder ongelukken plaats met winterbanden dan met zomerbanden.

Meer dan sneeuw

Een winterband bewijst zijn nut bij alle winterse omstandigheden, dus niet alleen bij sneeuw.

Echt voor de winter

Wissel voor de drukte om naar winterbanden. En vergeet niet terug te wisselen in maart, anders slijten de winterbanden snel. Bij zomerse temperaturen zijn winterbanden juist onveilig en slijten ook sneller.

Leestip:  Volgende zomer kamperen in Oostenrijk? Hier moet je op letten
Kiezen

Zijn winterbanden nou echt nodig? Tijdens winters met sneeuw en ijzel zie je het antwoord op de weg. Zomerbandrijders gaan stapvoets, maken schuivers en erger. Met winterbanden rijdt je zo weg uit een besneeuwde parkeerplek en heb je meer grip en een kortere remweg. De kans op slippen en schuiven is veel kleiner is. Zeker voor mensen die ook op wintersport gaan, is het geen kwestie meer van ‘doe ik het of niet’, maar van: ‘welke neem ik?’ Jouw BOVAG-autobedrijf kan met je uitzoeken wat voor jouw de beste keuze is.

Wil je meer weten over winterbanden : Bovag

 1/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in