Datum Daktentfestival Nederland 2020 bekend

De datum van het Daktentfestival Nederland is bekend. Van 19 t/m 21 juni 2020 zal de 3e editie van dit bijzondere kampeerevenement plaatsvinden. Dit keer op camping de Hondsrug in Eext, Drenthe. Meer dan 65 daktenten worden verwacht op dit evenement dat ook toegankelijk is voor bezoekers die graag meer willen weten over deze steeds populairder wordende manier van kamperen.

3e Editie Daktentfestival Nederland

Dit wordt alweer de 3e editie van het Daktentfestival Nederland. In 2018 nam Ivar van der Leij het initiatief voor een kampeerweekend specifiek voor daktentkampeerders. “Op Facebook zijn een aantal groepen waar mensen met een daktent ervaringen uitwisselen. Maar wat is nu leuker dan elkaar écht te ontmoeten en met elkaar te praten rond een kampvuur?” vertelt hij.  “Het eerste festival was zó snel uitverkocht, dat we extra plekken op de camping moesten reserveren om teleurstellingen te voorkomen. Ook vorig jaar was het echt snel uitverkocht. Maar veel meer plekken willen we er niet bij hebben. Het Daktentfestival Nederland moet juist een intiem karakter houden, is onze mening.”

Leestip:  The Venture Tents - Go on an adventure
Alle vragen beantwoord op de bezoekersmiddag

Van der Leij is voor het eerst in aanraking gekomen met daktenten nadat hij voor een producent van daktenten is gaan werken. “Eenvoud mét comfort. Dat is wat me persoonlijk heel erg aanspreekt van daktentkamperen. En ik ben niet de enige. De interesse is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Bij producenten zijn verkooptoenames van 30% tot 50% per jaar geen uitzondering. Maar desondanks is er nog veel onbekend over deze manier van kamperen. Daarom organiseren we ook een bezoekersmiddag tijdens het Daktentfestival. Hier kunnen bezoekers demonstraties volgen en geïnteresseerden kunnen vragen stellen aan de gebruikers zelf. Vorig jaar stonden we met meer dan 50 equipes en 22 verschillende modellen daktenten op de camping. Alleengaanden, maar ook gezinnen en echtparen met hun hond(en). Dit jaar is er ruimte voor 65 daktenten. Voor ieder wat wils dus.”

Leestip:  Caravana pakt uit met veelzijdig kampeeraanbod
Daktentfestival Nederland 2020

19 t/m 21 juni 2020

Bezoekersmiddag 20 juni van 14.00 tot 17.00 uur

Camping De Hondsrug
Annerweg 3, Eext, Drenthe

Tickets vanaf 1 februari te koop via website www.daktentfestival.nl

Bezoekersmiddag is gratis. Wel graag even aanmelden via de zelfde website

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in