Daktentfestival Schipborg nu al uitverkocht

De tweede editie van het Daktentfestival in Schipborg is 2 ½ maand voordat deze plaatsvindt, al uitverkocht. In 2018 werd voor het eerst een daktentfestival in Nederland georganiseerd.

Het kamperen met een tent op het dak van je auto blijkt populair, want de gereserveerde plekken op camping de Vledders zullen van 13 t/m 15 september allemaal bezet zijn.

Organisator Ivar van der Leij is verheugd over het uitverkochte festival. “Je ziet de laatste 3 jaar dat de daktent écht wordt ontdekt door de kampeerder. Ook dit jaar wordt er weer fors meer verkocht dan het jaar ervoor. Vrijwel alle aanbieders lopen ondanks een verhoging van de productie tegen een lange levertijd aan”. Zelf werkt hij voor de bedrijven CAMPWERK en iKamper, twee producenten van daktenten.

“Het festival is opgezet om nieuwsgierige kampeerders te laten kennismaken met ervaren gebruikers van een daktent van diverse merken en modellen. Want wie kan je het beste over de voor- en nadelen vertellen van het kamperen met een daktent dan de gebruiker zelf?”, aldus Ivar.

Waarom de daktent populair is

De meeste mensen kennen de avontuurlijke aanblik van een daktent bovenop een terreinwagen in Afrika of Australië. Steeds meer kampeerders ontdekken ook de mogelijkheden van de daktent op een normale personenwagen. Want dat kan al snel. Voor een kleine personenauto als bijvoorbeeld een VW Polo of zelfs Fiat Panda zijn er al 2-persoons daktenten verkrijgbaar. Voordelen zijn er veel. Zo is het slapen op het dak behaaglijker dan in bijvoorbeeld een grondtent, omdat je veel minder last hebt van optrekkende kou.

Leestip:  Horecasegment krijgt groter podium op Recreatie Vakbeurs 2023

Een daktent houdt de kofferruimte vrij en wordt op een drassige kampeerplek niet vies. En het opzetten gaat net zo snel als een popup tent. Wanneer je dus veel onderweg bent en op verschillende plekken overnacht, is een daktent ideaal. “Momenteel zie je dat veel mensen de daktent gebruiken voor een roadtrip door Scandinavië, waar wildkamperen nog mag. Overal waar je met de auto kunt komen, kan je daar dus kamperen en dat geeft een ultiem gevoel van vrijheid”, vertelt Ivar van der Leij.

Alles over daktentkamperen tijdens de bezoekersdag

Het festival is dan wel uitverkocht voor deelnemers, bezoekers zijn welkom op zaterdag 14 september tussen 14.00 en 17.00 uur om van alles te weten te komen over daktentkamperen. Er zullen demonstraties worden gegeven hoe een daktent wordt opengeklapt en aan welke technische voorwaarden je auto moet voldoen om een daktent te kunnen opbouwen. Verder zijn er verschillende thema’s waar je vragen over kunt stellen, zoals hoe je kunt gaan daktentkamperen met kinderen, hoe je een roadtrip naar de Noordkaap moet voorbereiden en wat je moet doen wanneer je wilt gaan winterkamperen in een daktent.

Leestip:  CamperExpo - De meest complete camperbeurs

Daktentkamperen

Tweede Daktentfestival in Nederland
Bezoekersdag op zaterdag 14 september 2019 tussen 14.00 en
17.00 uur
Camping de Vledders, Schipborg, Drenthe
www.daktentfestival.nl
Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in