Volg deze tips voor de beste fietsvakantie

Bij een fietsvakantie is enige voorbereiding wel handig. Trainen, de juiste kleding, gadgets en meer. Om het beste uit je vakantie te halen hebben wij wat tips opgezocht om je een handje te helpen.

 

Trainen

Zomaar op de fiets stappen en kilometers gaan fietsen zonder enige training, is niet het beste idee. Met je tong op de tenen heb je geen leuke vakantie. Plan voordat je aan deze fietstocht gaat beginnen eerst wat oefensessies in. Bouw elke week je kilometers op en kijk hoe ver je komt. Op deze manier verbeter je je conditie. Dit gaat zeker helpen om jouw fietsvakantie zo soepel (en leuk) mogelijk te laten verlopen!

Kleding

Behalve dat fietsshorts een kledingtrend zijn, zijn deze shorts toch ook echt bedoeld voor fietsen zelf. Zo zijn er nog meer speciale kledingitems die niet kunnen ontbreken bij je fietsvakantie. Aangezien je vooral buiten bent, is de kans groot dat je weleens in een regenbui terecht zal komen. Daarom is het slim om een goede regenjas en -broek en waterdichte schoenen in te pakken. Je weet maar nooit. Daartegenover wil je ook zeker iets meenemen voor op je hoofd, als je urenlang in de zon fietst moet je hoofd goed beschermd zijn.

Leestip:  Milieustickers snel, eenvoudig en veilig bestellen
Alles kan gebeuren

Je wilt natuurlijk dat er niks gebeurt onderweg, maar wees er wel op voorbereid. Om niet te stranden in the middle of nowhere zonder fietsenmaker in de buurt is het slim om wat basisgereedschap mee te nemen. Een fietspompje en bandenplakset zijn essentials. Ten slotte kan een ehbo-kit ook van pas komen bij eventuele ongelukken.

Gadgets

Tegenwoordig zijn er overal gadgets voor. Zo ook voor op de fiets. Hierbij kan je denken aan een houder voor je telefoon, zodat je de route kunt volgen. Een draagbaar zonnepaneeltje of powerbank, omdat die telefoon natuurlijk snel leeg raakt zo. Doe inspiratie op bij kampeerwinkels, fietsbeurzen etc. en ervaar welke mogelijkheden en gadgets er allemaal beschikbaar zijn.

Elektrische fiets

Naast trainen, de juiste kleding meenemen en wat technische snufjes, is de fiets zelf wel het belangrijkst. Het is behalve je vervoermiddel ook de plek waar je al je spullen op kwijt moet kunnen. Een elektrische fiets is perfect voor een fietsvakantie. Elektrische fietsen hebben namelijk een trapondersteuning waardoor jij makkelijker die berg op komt of tegen de wind in fietst, óók met al jouw bepakking.

Leestip:  Upway introduceert dekking voor Fatbikes en E-bikes

Hopelijk ben jij met deze tips helemaal voorbereid op jouw fietsvakantie! Weet jij al waar de reis heengaat?

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in