Canal Digitaal nu ook flexibele abonnementen

Als antwoord op de flexibele abonnementen van JOYNE komt Canal Digitaal nu ook met twee flexibele abonnementen voor satelliet TV. Voor JOYNE is dit een vervelend plaagstootje want tot nu toe waren zij voor vakantiegangers in het voordeel door deze flexibiliteit.

De recreatie abonnementen van Canal Digitaal heten: Op Vakantie Flex 3 en Op Vakantie Flex 6. Het getal staat voor het aantal maanden dat je na het ingaan van het abonnement kunt kijken via de satelliet. Dit moet dan wel binnen 12 maanden gebeuren. Je bepaalt zelf wanneer de maand ingaat en je hoeft de maanden niet aaneengesloten te kijken.

Simpel uitgelegd, je gaat een contract aan van 12 maanden waarvan je 3 of 6 maanden kunt kijken. Via de Mijn Canal Digitaal-omgeving kun je aangeven wanneer je een maand wilt activeren.

Leestip:  Getest - Met een dieselkachel de voortent verwarmen

Het Op Vakantie Flex 3 abonnement kost € 25,00 per maand (€ 75,00 totaal) en het Op Vakantie Flex 6 abonnement kost € 20,00 (€ 120,00 totaal). Beide abonnementen moeten in zijn geheel vooruit betaald worden.

Kritische noot

De aangeboden satelliet ontvangers zijn van het merk M7 en dit is een eigen merk van Canal Digitaal. Deze ontvangers zijn daarom alleen geschikt voor Canal Digitaal dus later overstappen naar JOYNE is niet mogelijk tenzij je weer een nieuwe ontvanger aanschaft.

Als je nog geen apparatuur hebt dan is ons advies om alleen de CI+ module te selecteren en zelf een satelliet ontvanger (settopbox) of televisie (met DVB-S2 tuner) aan te schaffen waar de CI+ Module ingestoken kan worden. Dan ben je altijd vrij om over te stappen als je dat wilt.

Leestip:  EP stemt voor hoger campergewicht met B-rijbewijs

Wat heb je nodig

 • CI+ module van Canal Digitaal
 • Satelliet ontvanger met CI+ ingang of een televisie met CI+ ingang (DVB-S2)
 • Satelliet schotelantenne met dubbele LNB (minimaal 60 cm)
 • Schotelstatief (3-poot)
 • Antennekabel met F-connectoren (advieslengte: 25 meter)
 • Optioneel: Satfinder

Lees meer over de Op Vakantie Flex abonnementen

Gerelateerde artikelen
Vergelijking: CanalDigitaal en JOYNE
– Satelliet TV op de camping
TV kijken op de camping
– Schotel uitrichten op de camping

 4.7/5 (9)

Wat is je waardering?

3 REACTIES

 1. In het artikel kan ik dit terug lezen;
  “Voor het Op Vakantie Flex 6 abonnement betaal je nu tijdelijk maar € 60,00”
  Eenmaal doorgeklikt zie ik het aanbod niet. Hoe zit dat precies?

 2. Wij hebben vorige week een camper gekocht en die is voorzien van een “Franse ontvanger” met 100 zenders. Echter ontbreken de Nederlandse zenders zoals NPO en RTL.
  Wat is jullie advies, Canaal Digitaal of Joyne. Wij gaan zowel in Nederland als buitenland met deze camper.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in