Campings in Haaglanden mogen ook weer beperkt open

We hebben er weer een regio bij. Per vandaag is ook voor de campings in Haaglanden het aanbieden van recreatieve overnachtingen niet meer verboden. Dit heeft veiligheidsregio Haaglanden vandaag naar buiten gebracht.

De plaatsvervangend voorzitter van de veiligheidsregio Johan Remkes waarschuwt echter: ‘De inspanningen in de zorg zijn nog steeds groot, en groter dan vóór de uitbraak van COVID-19. Bedenk wel dat als de druk in de zorg weer zou oplopen in onze regio sommige in het vooruitzicht gestelde aanpassingen uitgesteld moeten worden of zelfs teruggedraaid. Ik reken er dus op dat iedereen zich verantwoordelijk gedraagt zodat we stapje voor stapje weer ruimte krijgen om de dingen te doen die we belangrijk of leuk vinden.

Gemeenten in regio Haaglanden

In de Veiligheidsregio Haaglanden zitten in totaal negen gemeenten: Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer.

Leestip:  La Bonne Source De christelijke camping in Zuid Frankrijk

De sanitair gebouwen zijn wel gesloten

De gemeenschappelijke ruimtes (zoals de sanitair gebouwen) moeten nog wel gesloten blijven. Dat houdt in dat er alleen gekampeerd kan worden als je zelf sanitaire voorzieningen hebt (zelfvoorzienend) of een camping met privé sanitair boekt. Voor het legen van de chemische toiletten zijn, waar nodig, door de campings aanpassingen gedaan en protocollen vastgesteld om de afstand van 1,5 meter te kunnen garanderen.

Neem je eigen privé sanitair mee

Kun je geen camping met privé sanitair meer boeken en/of heb je een vouwwagen of tent? We hebben alle mogelijkheden voor het maken van je eigen privé sanitair op een rijtje gezet in het artikel: Maak je eigen privé sanitair op de camping.

In diverse veiligheidsregio’s worden de campings langzamerhand weer geopend. In welke regio’s kamperen weer mogelijk is vind je in ons artikel: Campings die open (mogen) zijn tijdens de corona-crisis.

Leestip:  Naast elektrificatie ook biobrandstoffen, E-fuels en waterstof nodig
 4.2/5 (5)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in