Camping Zur Mühle in het mooie Zwarte Woud

0

De camping “Zur Mühle” is een romantisch gelegen plek in het idyllische dal van het Zwarte Woud. Je vindt hier een oase van rust en natuur. De plek werd in 1972 door de ouders van de huidige eigenaars terrasvormig in de natuur ingebouwd. Stroom kan op alle plaatsen worden aangesloten. (Lange stroomkabels zijn toch raadzaam.)

Een klein kiosk met terras biedt je de nodige gezelligheid. Bovendien bestaat voor je de mogelijkheid dagelijks vers brood, gekoelde drank en diverse levensmiddelen te verkrijgen.

In hun idyllisch Kirnbachdal zijn heel wat mogelijkheden, om te voet van de zuivere natuur te genieten. Vanuit de campingplaats kan men kleine tochtjes of grote wandelingen ondernemen. In ongeveer 2 uren (5 km) is het mogelijk het Vogtsbauernhöfe in Gutach ofwel de Glashütte in Wolfach te voet door het woud te bereiken.

Leestip:  Dé vakantietrend 2022: laidback pop-up camping in eigen land

Ook met de fiets kan men mooie routes vanuit de campingplaats beleven. Het dichtste spoorwegstation in Hausach (6 km) voorziet de wandelaar evenals de fietser een uitgebreid spoorwegnetwerk in het Zwarte Woud. Dankzij hun centrale ligging in het Zwarte Woud is het ook een voldoening voor motorrijders, om vanuit het dorpje enkele trektochten te ondernemen. Omdat zij slechts 1,5 uur van de Alpen verwijderd zijn, heeft men ook leuke dagtripjes naar Zwitserland of Oostenrijk. De inheemse welbekende dracht met de bolhoeden is het gehele jaar te bezichtigen.

Sanitair

Het vernieuwde sanitair biedt warme douches (0,50€), meerdere wasbakken met warm water, drinkwateraansluiting evenals een wasmachine en een droogmachine. Spoelbakken zijn ook voorhanden.

Omgeving

Een veelheid aan aantrekkelijke uitstappen zijn mogelijk door hun centrale ligging. De spoorweg met een station in Hausach, stelt je in staat om enkele uitstappen te plannen zonder wagen. De treintocht naar de Bodemzee, met meer dan 40 tunnels, toont je het Zwarte Woud van een andere kant.

Leestip:  Zoek de beste camping voor uw vakantie

Website Camping Zur Mühle: camping-kirnbach.de

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in