Camping Storängens in de provincie Värmland

Camping Storängens ligt in Zweden in het hart van de mooie provincie Värmland, waar de rivier Klarälven het landschap doorkruist. Een provincie die bekend staat om z’n vele folkloristische evenementen en z’n prachtige natuur met enorme bossen, rivieren en vele meren.

In de zomermaanden zijn er volop folkloristische evenementen bij ons in het dorp, deze evenementen vinden 1,5 km van het campingterrein plaats. Het is zeker de moeite waard om één van deze traditionele feesten mee te maken met veel dans en muziek.

Omgeving

Heeft u al eens een Eland gezien? Misschien ziet u er wel één in de zomer tijdens een elandsafari of gaat u liever paddenstoelen zoeken in het bos, onder begeleiding van een ervaren gids? Om bevers te zien is het niet nodig om de camping te verlaten op verschillende plaatsen zijn beverburchten te vinden met natuurlijk de bijbehorende bevers, vanaf de camping kunt u mee op beversafari, ze dalen de rivier af op een vlot met onze verrekijkers, en speuren naar de bevers. Ook laten de reeën en vossen zich graag zien op de deze camping, ’s ochtends bij het op komen van de zon en ’s avonds zijn de reeën en vossen graag geziene gasten.

Leestip:  Camping Zoomland in het altijd gezellige Brabantse land

Activiteiten

Voor wat sportieve ontspanning verhuren zij kano’s. Het is mogelijk een kano voor een uur te huren, een halve dag of voor een hele dag. Maar je kunt ook kiezen voor één of meerdere van hun kano tochten. Zij hebben 2- en 3 persoons kajaks en 4 persoons Canadeese kano’s.
Meerdere avonden per week is er de mogelijkheid om mee te gaan op beversafari. Op een vlot speuren we de rivier en de oevers af naar bevers, sporen en beverburchten. Onderweg maken we een kampvuur en is er tijd voor een hapje en een drankje.

De prachtige omgeving is zeer geschikt voor heerlijke wandelingen door het bos, het VVV-kantoor heeft verschillende routes uitgezet. Een overzichtskaart van deze wandelingen is te verkrijgen bij de receptie. Ook kun je paardrijden,vissen en fietsen.

De camping

Camping Storängens is ca 15 ha groot en heeft 49 kampeerplaatsen, alle plaatsen zijn met electra. Naast de stroomplaatsen biedt de camping ook vrije plaatsen, en is het zeker mogelijk een plaats te kiezen zonder stroom. Wilt u aan de rivier Klarälven kamperen of toch liever in de schaduw van bomen? Zij bieden je ruime kampeerplaatsen, helemaal naar jou wens.

Leestip:  Zo ga jij duurzaam op kampeervakantie in 2024!

Camping Storängens heeft een goed verzorgd en modern sanitair gebouw met invalidentoilet en -douche, tevens is er de mogelijkheid om jou chemisch toilet te legen. Ook kunt je gebruik maken van de trekkerskeuken met kooktoestel, magnetron en wasbakken. Zij hebben een wasserette met wasmachine, droger, strijkplank en mogelijkheid voor de handwas.

Voor de kinderen is er een speeltuin en worden er tijdens het hoogseizoen dagelijks kinderactiviteiten georganiseerd bijvoorbeeld; knutselen, spelletjesmiddag, bosspel, spooktocht, bingo, verschillende balspelletjes.

In de kiosk zijn diverse boodschappen te koop. Op hun terras kunt je lekker genieten van een kopje koffie, frisdrank, ijsje of snack en ’s ochtends kunt je heerlijke verse broodjes afhalen bij de receptie.

Website Storängens

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in