NKC initieert Europese samenwerking

Met een bijeenkomst samen met Franse, Britse, Oostenrijkse en Duitse camperclubs, heeft de NKC gisteren de aanzet gegeven om te komen tot meer samenwerking in Europa. Vaak zijn we hetzelfde wiel aan het uitvinden en we kunnen heel veel van elkaar leren, zegt NKC-directeur Stan Stolwerk.

 

Laagdrempelig

De organisaties hebben ieder een presentatie gegeven, waaruit ook al naar voren kwam dat de clubs veel raakvlakken hebben op het gebied van diensten, producten, activiteiten, maar ook als het gaat om uitdagingen. Neem het aantrekkelijk maken van het kamperen voor jongeren. Hoe maak je het laagdrempelig? Alle clubs blijken zich bezig te houden met de verschuiving van bezit naar gebruik, bijvoorbeeld door vormen van camperdelen. En denk aan de energietransitie. We weten allemaal dat diesel z’n langste tijd heeft gehad. Ook daar heeft iedereen mee te maken. Samen zijn we een sterkere gesprekspartner voor de industrie.

Leestip:  Jouw plekje op Camping De Boerinn met vroegboekkorting

Camperaar

De samenwerking komt de camperaar ten goede, stelt Stolwerk. “Als we van elkaar leren en samen onderzoek doen naar de behoeftes van de Europese camperaar, weet de Spaanse club straks wat de Nederlandse camperaar wil en andersom. Daarom hebben we ook de aanzet gegeven tot Europees periodiek onderzoek, zoals we dat als NKC al jaren in Nederland doen.”

Los hiervan is besloten om volgend jaar weer een seminar te organiseren, waarbij een aantal specifieke zaken op de agenda komt. “Het enthousiasme van de deelnemers was groot”, zegt Stolwerk. “De vraag was eigenlijk alleen: waarom hebben we dit niet eerder gedaan?”

Website NKC

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in