Camping Quinta das Cegonhas Serra da Estrela

Quinta das Cegonhas is een toeristisch project gelegen op een landgoed aan de voet van het natuurpark Serra da Estrela, midden Portugal. Een natuurlijke en oorspronkelijke omgeving. Een prachtig ongerept landschap met grote keien, groene valleien en diverse bergtoppen. Een uitdagend landschap voor degene die houden van natuur,  rust, vogels, wandelen, fietsen, archeologie en middeleeuwse dorpjes.

De camping biedt haar gasten veel faciliteiten die het verblijf hier comfortabel maken, zodat je zorgeloos kunt genieten van de ruime campingplaatsen met een weids uitzicht over het schitterende landschap.

De camping

Is een onderdeel van de Quinta en ligt verspreid over verschillende terrassen achter het huis. De verschillende terrassen geven aan de camping een enorme weidsheid en zorgen voor ruime uitzichten. De campingplaatsen zijn zeer ruim en niet afgebakend. Op de onderste terrassen bevinden zich stroom kasten met 6 en 10 ampère en op alle terrassen bevinden zich waterpunten. Direct aan de entree is een camperplaats voor het lozen van vuil water en het vullen van de watertank.

Leestip:  La Bonne Source De christelijke camping in Zuid Frankrijk
Het sanitair gebouw

Het sanitair gebouw ligt achter het huis en is niet direct zichtbaar vanaf de camping. Het is te bereiken via een verhard pad. Aan de buitenkant bevinden zich de toiletten (met toiletpapier) en een aparte voorziening voor minder validen. In het gebouw bevinden zich de douches met mengkranen voor warm en koud water. De wastafels zijn ook voorzien van warm en koud water. Er is een diepvriezer voor de koelelementen en een wasmachine. Boven bij het sanitair is een stortplaats voor het chemisch toilet. Een afwasplaats met 4 keukenblokken voorzien van warm en koud water bevindt zich tegenover het sanitair gebouw. Er is een buitenkeuken met barbecue.

Speelveld

Het speelveld ligt tussen de kampeerplaatsen en het zwembad, is ruim opgezet met een trampoline, tafeltennistafel en een bankje om op te zitten. Een mooie ontmoetingsplaats voor de kinderen waar ze zich lekker kunnen uitleven.

Leestip:  Camping De Oosterweide staat voor duurzaamheid
Zwembad en terras

Het zwembad biedt ook gelegenheid om te zonnebaden op de aanwezige ligbedden en stoelen. Het zwembad meet 22 bij 11 meter. Voor de allerkleinsten is er een apart kinderbad. Gemiddeld is het bad geopend vanaf eind mei tot 15 september.

Het terras bevindt zich tussen de entree van de bar/receptie en het zwembad aan de westzijde van het huis. Een pergola zorgt in de zomer voor de nodige schaduw op het terras dat uitnodigt tot het nuttigen van een drankje en een hapje en een ongedwongen contact met anderen. De kinderen vermaken zich uitstekend met de speeltoestellen een paar meter verderop en de kleine kinderen fleuren het terras in de zomer extra op met schilderingen gemaakt op een grote houten plaat die aan de zijkant van het terras gemonteerd wordt. Voor de frisse avonden staat er een buitenkachel.

Bar en receptie

Bar en receptie zijn gecombineerd in het huis. De receptie is voorzien van allerlei foldermateriaal en een computer (Wi-Fi). Er is een bibliotheek, spelletjes kast en er zijn tafeltjes met een schaak- of een damspel. Bij inschrijving ontvangt de gast informatie over de Quinta en de omgeving met hierbij een plattegrond.

Leestip:  RTL 4 komt vanaf februari met nieuwe afleveringen CAMPINGtijd

Website Quinta das Cegonhas

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in