Camping Marbacka kleinschalige en gemoedelijke camping

Camping Marbacka is een kleinschalige, gemoedelijke en rustige camping in Ermelo. De camping is het ideale startpunt om de omgeving te voet of met de fiets te verkennen.

Camping Marbacka heeft 4 verschillende Glamping accommodaties, namelijk 2 CampingPods en 2 Pipowagens, waarvan 3 geschikt zijn tot 4 personen. Daarnaast heeft de camping 6 kampeerplaatsen met privé sanitair. Er zijn ook 19 vaste gasten met een eigen stacaravan of huisje.

Op de camping zijn GEEN honden en naaktrecreatie toegestaan. De camping is gesloten van november tot en met februari. Permanente bewoning is niet toegestaan. Zij hebben geen entertainment, kantine of winkel, wat de rust ten goede komt. Het wild loopt bij hun letterlijk over de camping heen!

Meestal starten ze met verhuren vanaf 1 april, maar dit is vooral afhankelijk van
eventuele nachtvorst. Indien het in maart al heel mooi weer is, is het eerder mogelijk
om de kampeerplaats of een van hun Glamping accommodaties te huren.

Leestip:  10 tips voor snelle en gezonde camping maaltijden
Hoe het ooit begon

In 1939 is de naam ontstaan door de oprichting van pension Marbacka. Welke vernoemd is naar het ouderlijke huis van Selma Lagerlof uit Zweden. Het pension kreeg Henk van der Vuurst van zijn moeder en runde deze samen met zijn eerste vrouw. Samen kregen zij geen kinderen.

Op het terrein hielt Henk kippen en had een grote moestuin en was daardoor zelfvoorzienend. Zijn vrouw zorgde voor de gasten. Toen zij rond 1965 ziek werd besloot Henk een camping te beginnen, om zo toch inkomsten te hebben.

Na het overlijden van de eerste vrouw van Henk van der Vuurst trouwde hij met de weduwe mevrouw van Dasselaar. Zij had uit haar eerste huwelijk 6 kinderen. In 1980 nam haar jongste dochter Thea Brand- van Dasselaar de camping over.

Leestip:  Wat zijn makkelijke maaltijden voor tijdens het kamperen?

Op 1 april 2015 droeg Thea haar stokje over aan haar jongste dochter Daniëlle Pellenbarg – Brand. Het beheer, onderhoud van het terrein en de gebouwen/accommodaties, de verhuur doet Daniëlle allemaal zelf met parttime hulp van echtgenoot Bas.

Ook de afbouw van hun Pipowagens en Campingpods is geheel zelf door hun gedaan. Gastvrijheid en het hun gasten naar het zin maken is voor hun het allerbelangrijkste! Hopelijk mogen zij je verwelkomen als kort verblijvende gast of als vaste gast!

Uniek opgebouwd

Elke plekje is bij hun uniek en niet opgebouwd in vierkantjes, elk plekje heeft ook een andere oppervlakte met allemaal veel privacy. Dit komt omdat Henk dan nieuwe gasten paaltjes meegaf en een stuk hek en dan mochten ze zelf bepalen hoe groot de tuin werd. Tussen 1965 en 1970 is de camping vorm gaan krijgen en bouwde hij zelf beerputten en een toiletgebouw.

Leestip:  Natuurkampeerterrein de Klashorst - kamperen in de meest pure vorm

Website Camping Marbacka: campingmarbacka.nl

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in