Camping Les Sapins in de Franse Pyreneeën

Op het Plateau de Sault, ligt Camping Les Sapins op 1280 meter hoogte met uitzicht op de vallei en zicht op de dorpen Camurac, Comus en Montaillou. In het zuiden van de vallei zijn tussen de heuvels door de hoge toppen van de Pyreneeën te zien. Sommige zijn bedekt met eeuwige sneeuw. De natuur is er spectaculair en onbedorven en de lucht is er ongewoon zuiver, mede door de vele Sapins (dennen). Weidse hooglanden met vele grotten en ravijnen en grillige kalksteenformaties domineren de omgeving. Zoals de spectaculaire Gorges de la Frau die naar chatêau de Montségur leidt, het laatste bastion van de mysterieuze Katharen, wier ruige geschiedenis de cultuur in dit gebied domineert.

Ligging

Op een steenworp afstand van de camping ligt het plaatsje Montailliou eveneens met een Katarenverleden. Beiden liggen aan of nabij de GR107, een bekende Katharenwandeloute.
Camping Les Sapins is door de fraaie ligging en het grootse uitzicht een uitstekende locatie van waaruit u de ruige schoonheid van de natuur en de cultuur kunt ontdekken. Rust, ruimte, natuur en cultuur zijn onze sleutelbegrippen. De camping telt 72 kampeerplaatsen en biedt alle voorzieningen voor een ontspannen verblijf. Je kunt in jouw eigen tent of caravan kamperen maar je kunt ook een ingerichte tent, chalet of stacaravan huren.

Leestip:  Campingpark Eifel in de prachtige natuur

De camping

Camping Les Sapins bestaat uit een open terrein omzoomd door bomen en haagjes met, vanaf veel plaatsen, prachtige vergezichten op dorpen en bergen. Op de camping zijn kampeerplekken op open veld, maar ook onder de bomen voor meer schaduw en tussen haagjes voor meer privacy. De plekgrootte varieert tussen de 70-100m2. De camping heeft kleine bar en restaurant grenzend aan een gezellige tuin met diverse zitjes. Je kunt hier gezellig zitten, een boek lezen of iets nuttigen. Voor de kinderen zijn spelletjes beschikbaar en leesboeken. Er is een kleine bibliotheek waar jij boeken kunt lenen of ruilen. Wifi-punt bij de receptie is gratis te gebruiken.

Zij serveren elke dag een dagschotel en organiseren een wekelijkse BBQ, een Franse avond en een avond met verse forel en zalm op de BBQ. Frites, pizza’s, snacks, milkshakes, (fris)dranken en koffie zijn doorlopend verkrijgbaar.

Leestip:  Family Resort Kleinenzhof beschikt nu over een belbushalte

Website Les Sapins

 

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in