Camping Ile de Faigneul voor de echte kampeerder

Camping Ile de Faigneul is gelegen in het prachtige Belgische Ardennen. Het vakantie eiland heeft een perfecte omgeving om te te wandelen, te vissen en te kajakken, te mountainbiken en outdoorsporten. De waterrijke omgeving zal zorgen voor een onvergetelijke vakantie! De camping biedt ruime plaatsen. Er zijn mooie plekken aan het water en ook plekken op het midden.

Gezellig kamperen zoals vroeger

KAMPEREN IN HET LAAGSEIZOEN, heerlijk rustig men hoort alleen de vogels en het kabbelende water en hier en daar een plons van een vis, otter, wasbeer of bever in de rivier de Semois.
Eenden en zwanen zijn ook dol op het eiland, ’s Avonds kan men lekker barbecueën en nog nagenieten bij een klein vuurtje in de barbecue. Natuurlijk kun je ook in het laagseizoen naar het café, dat dan alleen op zondags gesloten is.

Leestip:  Kampeertrend 2024: populairste vakantiebestemmingen

TIJDENS DE SCHOOLVAKANTIES is het gezellig druk met veel gezinnen met kinderen. Een levendige camping, door de spelende kinderen in de speeltuin en groot en klein die geniet van waterpret in de rivier, gezelligheid op het terras en in het café. Het water in de rivier is niet diep, maar men kan wel lekker meedrijven met de stroming met een luchtbed of rubberbootje.
Er is geen animatieteam, maar er zijn wel nu en dan activiteiten en spellen voor jong en oud, soms met medewerking van de kampeerders.

HONDEN ZIJN WELKOM op de camping, maximaal 2 per kampeerplaats en natuurlijk ten alle tijden aangelijnd. Ze mogen ook in de rivier spelen. Over de brug, buiten de camping, kan men er prachtig mee wandelen.

Omgeving camping Ile de Faigneul

Poupehan een rustig Ardennees vakantiedorpje, gelegen aan de Semois in het zuiden van de Belgische Ardennen. Met een buurtwinkeltje en enkele café’s en een restaurant.
Een mooie kerk, een Maria kapel in een grot en een oud washuis dat u kunt bezichtigen.

Leestip:  Vakantiepark Schouwen is leuk voor de hele familie

In de loop van de 19e eeuw tot aan de Eerste wereldoorlog wasten de wasvrouwen van Poupehan voor de gegoede burgers van Sedan. Eerst in de Semois en vanaf ongeveer 1900 in één van de twee washuizen, waarvan er één over is gebleven. Poupehan stond en staat nog steeds bekend om de zachtheid van het water.

Poupehan stond ook bekend voor de tabak, het eiland was vroeger ook een tabaksveld, helaas wordt er slechts op enkele plaatsen nog tabak geteeld, maar de droogschuren zijn er nog een herinnering aan. Tegenwoordig worden hier en daar de droogschuren nog gebruikt om hout in op te slaan.

Meer weten over camping Ile de faigneul!

 4.5/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in