Camping het Koetshuis in de provincie Somogy

Camping het Koetshuis/Kemping Hintóház ligt in centrum van het plaatsje Somogygeszti. De camping bestaat uit het kampeerterrein, het sanitairgebouw en het receptiegebouw: de bar en recreatieruimte (het Koetshuis).

Op maandag, woensdag, vrijdag en zondag wordt er simpel maar Hongaars gekookt.

Terrein

De omgeving is glooiend en hun terrein heeft daarom een verval van 22 meter. Het mooiste is dat de heuvel erna lager is zodat je er overheen kunt kijken naar de volgende heuvel. Het uitzicht is hierdoor speels en mooi. Het terrein is verdeeld in 5 terrassen. Op elk terras is een waterkraan en zijn meerdere stroompunten aanwezig. Er is momenteel plaats voor ca. 30 caravans/campers of tenten. Sinds het voorjaar 2017 hebben ze verharde camperstroken op een aantal terrassen.

Het sanitairgebouw

SanitairDit is volledig nieuw gebouwd naar westerse maatstaven. De dames- en herenkant zien er beide hetzelfde uit. In totaal zijn er 9 douches en 7 toiletten, alsmede een invalideruimte met wastafel, douche en toilet. Alle douches en toiletten zijn afsluitbare cabines. Een wasmachine is aanwezig (gebruik tegen betaling).

Het koetshuis

Het koetshuis is een schuur die prachtig is gebouwd in 1936. Na meerdere bestemmingen te hebben gehad, is het dan na veel arbeid een fraai opgeknapte ruimte geworden met oude elementen. Ze hebben alles zoveel mogelijk willen laten passen bij het gebouw. In dit gebouw is uiteraard de receptie, maar ook een bar (alleen drinken). Verder staat er een tv waar sportevenementen als b.v. de tour de france gekeken kunnen worden. Er zijn boeken en diverse gezelschapsspellen. Onder de overkapping is er ruimte om lekker buiten te zitten, maar uit de zon. Voor het koetshuis is een groot terras.

Leestip:  Camping De Kleine Wereld ver weg van alles
Het dorp

Somogygeszti is een rustig dorp gelegen in de provincie Somogy en ligt tussen het Balatonmeer (ca. 45 km) en de stad Kaposvár (ca. 25 km). Vanaf de hoofdweg 67 richting Kaposvár in Mernye naar rechts. Het dorp heeft ongeveer 500 inwoners en beschikt over 1 barretje ofwel buurthuis en 2 kleine supermarktjes. Daarnaast is er uiteraard de kerk. Het dorp beschikt over een school, voetbalveld, een buurthuis, een kasteel en een manege. Aangezien de burgemeester ook in het dorp woont worden de borders langs de straten fleurig verzorgd. Voorbij het kasteel ligt de manege. Hier is de mogelijkheid om met een koetsje de omgeving rond te gaan.

Geszti komt waarschijnlijk van het woord ‘gesztenye’ (kastanje). Dus vroeger stond het dorp waarschijnlijk vol kastanje bomen. Deze kastanje bomen vindt je nog wel in het kasteelpark. De omgeving van het dorp is glooiend heuvelachtig. Er wordt veel mais verbouwd. Wandelroutes zijn er niet uitgezet. Aangezien er maar 1 geasfalteerde weg naar het dorp gaat, leent de omgeving zich wel voor meerdere wandelingen. Vanwege de heuvelachtige omgeving is mountainbiken geweldig!

Leestip:  De essentiële uitrusting voor kamperen met het gezin

Website Camping het Koetshuis/Kemping Hintóház: www.kempinghintohaz.nl

 4.5/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in