Camping Fjordgløtt aan het Norefjord

Camping Fjordgløtt betekent camping fjordzicht en ligt direct aan het Norefjord, een groot meer tussen Nore en Rødberg. Rødberg hoort bij de gemeente Nore og Uvdal in de provincie Buskerud. De camping bevindt zich ca. 6 km ten zuiden van Rødberg. Vanaf de E40 (de hoofdweg van Kongsberg naar Geilo) is het ca 1600 meter naar de camping.

De camping grenst aan het Hardangervidda Natuurpark, een geweldig mooi gebied om te wandelen, langlaufen of skiën. Dit is het grootste bergplateau in Europa.

De camping Fjordgløtt

De camping heeft 75 ruime plaatsen voor caravans, tenten of campers. Uiteraard is er overal elektriciteit aanwezig. Ze bieden ook een aantal hoge standaard Hytter of challets.

Zij hebben een zeer modern en luxe sanitairgebouw voorzien van douche, toilet, sauna en solarium. Er is op de camping een kampwinkel aanwezig. Voor de kinderen is er een ruime speelweide met een trampoline, schommel etc.

Leestip:  Kamperen met een functiebeperking, alles wat je moet weten

Zoals gezegd ligt Fjordgløtt aan een groot meer genaamd het Norefjord. Naast zwemmen kunt je hier perfect vissen op o.a. forel. In de winter kunt je hier zelfs ijsvissen! Voor het vertier op het water verhuren zij boten, kano’s en waterfietsen. Voor de veiligheid van de kinderen hebben ze zwemvesten te huur.

Activiteiten

Als u vanaf de camping de E40 noordwaarts neemt komt je in het natuurpark Hardangervidda. Dit is het grootste Noord Europese bergplateau (3.430 km²). Het Normannsslepa-pad is een heel oud pad welke loopt van de oost- naar de westkant van het plateau. Langs dit pad is nog veel terug te vinden van de vroegere bewoners. Het Hardangervidda Natuurpark is een perfect gebied om te wandelen, mountainbiken en uiteraard in de winter skiën en langlaufen.

Leestip:  Camping De Couter even heerlijk uitwaaien

Fjordgløtt Camping og Hyttesenter ligt ca. 6 km ten zuiden van de plaats Rødberg. In Rødberg zijn banken, supermarkten, benzinepompen, garagebedrijven, postkantoor etc

Voor meer informatie kijk op camping Fjordgløtt

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in