Camping Ellbogensee de beleving van de natuur

Midden in een labyrint van meren, rivieren en kanalen, ingebed in donkergroene bossen ligt de Camping Ellbogensee. Deze camping maakt deel uit van deze idylle op de grens van Mecklenburg en Brandenburg. Tussen de Oostzee en Berlijn betekent kamperen aan een meer: de beleving van de natuur, ontspannen en nieuwe dingen ontdekken. Vanuit de camping ontdek je de natuur en de cultuur van de Mecklenburger Seenplatte.

Camping Ellbogensee

Vanaf een heuvel op de camping kan je genieten van het prachtige uitzicht over het meer. Het uitzicht over de Ellbogensee is altijd weer anders:
Soms weerspiegelt het windstille water de bomen aan de oevers, de ondergaande zon of de volle maan. Soms ligt er heel sprookjesachtig mist over het water. Elke dag opnieuw verrast het meer met een andere sfeer.
Natuur Camping betekent baden, zonnen, spelen, springen en zandkastelen bouwen. Kan je nog meer verzinnen? Hun grote zonneweide met strand biedt veel ruimte voor kinderen en volwassenen.

Leestip:  Genieten in hartje Zwartsluis aan het Zwartewater

´s-Avonds kan je op de steiger genieten van de laatste zonnestralen terwijl jouw voeten in het heldere water bungelen.
Wanneer de nacht over het veld trekt, kom je elkaar tegen bij het kampvuur: samen musiceren en liedjes zingen en stokbrood bakken. Samen kletsen en elkaar leren kennen. Om 10 uur eindigt een heerlijke dag met fluistergesprekken.

Camping in de Mecklenburgische Seenplatte

Hier kamperen betekent oorspronkelijke natuur, zoals je die in Duitsland nog maar zelden ziet. Neem een duik in de meren, de bossen en de weides.

Activiteiten

KANOËN – Je kan heerlijk van de Seenplatte vanaf het water genieten met een kano of kajak die je bij hun kan huren. Je kan ook met de kano gaan inkopen in Fürstenberg, waar je tot midden in de stad kan komen en de kano kan ´parkeren´ op de bivakplaats. Even naar boven lopen en je staat op de Markt waar je kan kiezen uit 2 supermarkten en Füstenbergs gezellige café´s.

Leestip:  Camping Oeltjen bij het het Zwischenahner Meer

ZWEMMEN – Alle meren hebben zwemwaterkwaliteit. Op de camping hebben ze een klein strandje. En binnen 10 minuten bent je aan de Große Boberowsee, een heerlijk bosmeer met een aantal strandjes.

VISSEN – Zowel de Ellbogensee als de meren in de buurt zijn heel geschikt om te vissen. Er is paling, baars, en ook snoek en snoekbaars.

Wil je meer weten over Camping Ellbogensee

 4/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in