Camping De Kampeertuin in West-Friesland

Camping De Kampeertuin – waar je kampeert tussen de oude perenbomen in hun boomgaard – ligt aan de rand van Wijdenes tussen Hoorn en Enkhuizen in het mooie West-Friesland (Noord-Holland). Het IJsselmeer (Markermeer) ligt op fietsafstand. Kleine strandjes aan de rand van het meer bieden gelegenheid tot zwemmen en spelen. In de omgeving van Wijdenes kan je prachtige fietsroutes volgen en gezellige stadjes en dorpen bezoeken.

Je staat bij hun midden in de oude boomgaard. Jou plek is omringd door perenbomen, waardoor je veel privacy hebt.

Camping De Kampeertuin

Deze kleine camping heeft 22 mooie plaatsen, waarvan er 18 voorzien zijn van een stroomaansluiting. Er is fris, nieuw sanitair waar heerlijk warm kunt douchen. De toiletten bevinden zich in een aparte ruimte.

In 2011 zijn zij met hun kinderen in Wijdenes komen wonen met het plan een minicamping te beginnen. In 2015 hebben ze dat gerealiseerd. Ze zijn heel blij met het resultaat. Het is een verzorgde mooie kleine camping geworden. Met luxe douches, aparte nette toiletten en een fijne overdekte afwasplaats. Ze bieden plaats aan kleine en grote tenten, caravans en campers.

Leestip:  Voel je welkom op Camping Botniahiem

Deze minicamping past in het plaatje van een boerencamping misschien dan wel zonder dieren maar wel met een bloemenkwekerij! Dat is in de zomermaanden een lust voor het oog, je loopt langs de kwekerij als je naar de parkeerplaats gaat. Vanaf de camping kan je hier en daar een glimp opvangen van onze kwekerij waar de bloemen tijdens de zomermaanden vol in bloei staan.

minicamping de kampeertuin

Afval en chemisch toilet

Ze scheiden het afval zoveel mogelijk. Glas, papier, plastic, groente /fruitafval en restafval gaan apart. De daarvoor bestemde bakken vind je bij het toilethuis. Het chemisch toilet van jou caravan, camper of tent, leeg je aan de rechterzijde van het toilethuis in de speciaal daarvoor bestemde rvs-uitstortbak, je kan jou reservoir gemakkelijk schoonspoelen met de broeskop aan de tuinslang die er naast hangt.

Sanitair

Kamperen is een genot met goed sanitair. Je kan heerlijk warm douchen in de moderne, ruime douches. Sensorkranen, geen muntsysteem.

Leestip:  Buitenleven met viervoeters: tips voor kamperen met je hond

Er is 1 zeer ruime douche om bijvoorbeeld als gezin gebruik van te maken. Er zit een grote houten bank in en er zijn voldoende haken om jou kleding kwijt te kunnen. De andere 2 douches zijn kleiner maar, nog steeds ruim. Met een kruk en voldoende haakjes voor jou kleding en handdoek. Er zijn 2 afsluitbare washokjes met warm en koud water, wederom met sensorkranen. Een grote spiegel en voldoende haakjes.

In de centrale ruimte zijn nog eens 2 wasbakken met koud water (sensorkranen) en grote spiegels er boven.
De afwas doe je onder het afdak. Hygiënische rvs spoelbakken en werkbladen. Heet water tap je bij de witte spoelbak links van de afwasplaats, daar kan je een teiltje voor gebruiken, die staan onder de werkbladen.

Omgeving

In west friesland is veel te beleven, met uitstapjes naar Hoorn, Enkhuizen, Medemblik en het IJsselmeer. In de centrale ruimte ligt er op tafel allerlei informatie over wat er te doen is in de omgeving, fietskaarten restaurants e.d.

Leestip:  Negen goede redenen om te gaan kamperen in Zweden

Meer weten over Camping de Kampeertuin

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in