Camping Dalen in de provincie Telemark

Camping Dalen gelegen in het dorpje Dalen in de provincie Telemark. Hier hebben Indra Horsford en Theo Slijkhuis, deze mooie camping. Hier doen zij er alles aan om het hun gasten naar de zin te maken. Zij hebben zelf altijd gekampeerd en hebben daarmee een goede ervaringen opgedaan. Belangrijk voor hun is schoon sanitair, een opgeruimd campingterrein, gezelligheid en een goed contact met de gasten. In het seizoen zijn er veel gezinnen met jonge kinderen wat een gezellige, levendige sfeer geeft.

Op camping Dalen

Het campingterrein bestaat uit redelijk vlak grasland en is in totaal ca. 7 ha groot. Bij hun heb je de keus te gaan staan waar je maar wilt: beschut, zonnig, langs de rivier of als je de kleintjes in de gaten wilt houden bij de speelplaats. Je kiest zelf het leuke plekje uit!! Het is niet nodig om te reserveren voor een caravan, tent of camper. Er is altijd plaats. Je kan gewoon komen en weer gaan wanneer je maar wilt.
Zij hebben 6 gezellige compleet ingerichte hutten in diverse afmetingen. Allen zijn voorzien van warm water en stroom. Voor een korter verblijf is er het “Beverhuis” met 16 kamers . In het Beverhuis zijn douches, wc’s, keuken en zitkamer. In het hoofdgebouw vind je een goed uitgeruste receptie met  informatie over de omgeving. Er is een supermarkt op ca. 100 mtr afstand van de camping.

Leestip:  Gezinscamping Laarbrug voor piep jong en stok oud
Voorzieningen
 • Groot springkussen ( 13 x 9 mtr.)
 • 2 x Sanitairgebouwen (gratis)
 • Wasmachines / drogers
 • Afwasplaats / kleine kookvoorziening (gratis)
 • Tafeltennis tafel (gratis)
 • Voetbalspel (gratis)
 • Stroompunten ( 16A )
 • hemisch afvalstation (gratis voor gasten)
 • Bevers kijken op loopafstand op het eiland met de schemering ( geen 100% garantie)
 • Elanden spotten met eigen auto, gratis en voor niets!! Wij wijzen u de route, u ziet ze regelmatig. ( geen 100% garantie)
 • Wifi  (gratis)
De camping kantine

Er is een gezellige kantine op de camping.  Een lekker kopje koffie of echte  cappuccino. Er is ook een kleine bibliotheek waar je boeken kan lenen of meenemen en waar je ook oude boeken kunt achterlaten.

Ligging

Het Dorp  ligt in de gemeente Tokke in de provincie Telemark. Met zijn ca. 900 inwoners is het een gezellig typisch Noors dorpje met een gezellige dorpskern. De camping ligt op ca. 100 mtr. van het centrum. Dalen heeft verschillende winkeltjes, 2 supermarkten, een bank en een postkantoor. Er is ook een groot gezondheidscentrum, waar de meeste voorzieningen aanwezig zijn, zoals een dokter. Dalen ligt op 72 mtr. boven zeeniveau en, zoals de naam al zegt, ligt het in een dal. Tussen Dalen en Skien ligt het beroemde Telemarkskanaaldat diverse bergmeren met elkaar verbindt d.m.v. sluizen en uiteindelijk in zee uitmondt in Skien. Vanaf Dalen daal je 72 mtr tot aan zee.  De bergen in de gemeente Tokke varieren van ca. 650 – 1550 mtr. hoogte. De gemeente Tokke ligt centraal in Zuid Noorwegen waardoor het een zeer goede ligging heeft om uitstapjes te maken in 4  richtingen. Het enorme gebied staat bekend om het afwissellend landschap en veel cultuur. Liefelijke dalen en ruige kale hoog gebergten.

Leestip:  Camping Stuhlegg met uitzicht op het meer van Thun

Dit gebied heeft een landklimaat wat inhoudt warme bestendige zomers en koude winters met veel sneeuw. De temperaturen kunnen in Dalen oplopen tot ca. 30 C. Een gemiddelde juli/augustus temperatuur ligt op ca. 24 – 25 C. met geen of weinig wind. Zelfs als de temperatuur ca. 16 graden is, dan is het heerlijk vertoeven omdat er meestal geen of erg weinig wind is. Veel heeft te maken dat Dalen in een dal ligt.

Kijk eens op de website van camping Dalen

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in