Camping Convívio vlakbij de grensrivier de Minho

In de groene, heuvelachtige natuur van Noord Portugal, ligt de rustieke camping Convívio. Vlakbij de grensrivier de Minho, die de Portugese regio de Minho en de Spaanse regio Galicië doorsnijdt, beter bekend als de Costa Verde. Vanaf de oostelijke berghelling, aan de rand van het bos, hebt u uitzicht over de Minho-vallei. Op deze camping vindt je rust, terwijl de kinderen zwemmen, tafeltennissen of spelletjes doen.

Activiteiten

Wie vroeg op staat kan genieten van de opkomende zon boven de heuvel aan de overkant van de vallei. Direct rondom de camping hebben ze wandelingen uitgezet die door bos, vallei en dorpjes gaan. Sinds kort hebben ze dichtbij ook een ecopista om vlak te kunnen fietsen of wandelen. Op de rivieren Minho, Coura en Lima kan men kajakken van jong tot oud, met of zonder gids, en voor de ervaren mensen is er de mogelijkheid op wild water te kajakken. Op de oceaan kan men surfen, kitesurfen, peddlesurfen, duiken en bodyboarden, met of zonder les, en duiken (zie de links voor meer info). En, natuurlijk in de vele historische plaatsjes kan men letterlijk door de tijd lopen, markten en feesten bezoeken en terrasjes pakken.

Leestip:  Camping of vakantiepark? Zo maak je de juiste keuze

Kamperen

Er zijn 17 tentplekken verdeeld over 7 terrassen. Door de lagere ligging van ieder terras heb je nooit een tent voor je. Dit creëert een gevoel van ruimte. Je staat in een boomgaard waar je het fruit mag plukken als het rijp is. De camping is klein en overzichtelijk en kijkt uit op lager gelegen bos of over de vallei. Alle faciliteiten zijn dichtbij met de prettige bijkomstigheid dat kleine kinderen niet kunnen verdwalen.

Natuur

De camping heeft veel eetnatuur, aangezien het in een boomgaard ligt en we kruiden hebben groeien. De kruiden kunnen geplukt worden en gebruikt voor thee en eten. De vruchten kunnen geplukt worden wanneer ze rijp zijn.

Website Convívio

 3/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in