BOVAG Plusnorm autoschadeherstel van start

Met het openzetten van het certificeringstraject voor BOVAG-schadeherstelbedrijven is de BOVAG Plusnorm Autoschadeherstel definitief van start gegaan.

BOVAG lanceert deze nieuwe norm voor complexere en veiligheidskritische schades om de kwaliteit van het herstellen van moderne voertuigen te borgen. De nieuwe Plusnorm Autoschadeherstel stelt dan ook extra eisen aan kennis, kunde en apparatuur voor herstel van dit soort schades. Het bijbehorende technisch filter, dat BOVAG ontwikkelt samen met Solera, wordt zo snel mogelijk na deze lancering operationeel. Belangrijk voor nu is dat bedrijven die veel werken aan moderne auto’s kunnen starten met het certificeringstraject.

Aanvulling

De Plusnorm Autoschadeherstel is een aanvulling op de Branchenorm Erkend Schadeherstel en is bedoeld om schadeherstellers de mogelijkheid te geven om zich te onderscheiden als specialist in het herstellen van complexe en veiligheidskritische schades. De Plusnorm Autoschadeherstel is ontwikkeld binnen de Stichting Branchenormering Schadeherstel. Ondernemers en een college van deskundigen hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de Plusnorm en bijbehorende richtlijnen. In het college van deskundigen zijn onder andere vertegenwoordigd: ANWB, RDW, RAI Vereniging, het Verbond van Verzekeraars en VNA.

Leestip:  Zo ga jij duurzaam op kampeervakantie in 2024!

BOVAG-schadeherstellers die denken in aanmerking te komen voor de Plusnorm kunnen terecht op mijn.bovag.nl/plusnorm.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in