ANWB Trekauto van het Jaar 2024: Kia EV6

De Kia EV6 is verkozen tot de ANWB Trekauto van het Jaar 2024. De elektrische auto scoort hoog met zijn binnenruimte, stabiel weggedrag en indrukwekkende prestaties. De wegligging van de Kia EV6 krijgt lovende beoordelingen evenals de stabiliteit; de caravan lijkt geen enkele invloed te hebben op het rijgedrag en het comfort.

De zeskoppige jury bestaande uit ANWB- en vakspecialisten zegt het volgende over de winnaar: “Door de introductie van een gunstiger geprijsd instapmodel (vanaf €51.895) is de gejureerde uitvoering, met een 77,4 kWh batterij en achterwielaandrijving, de meest ideale configuratie om zo lang mogelijk zonder laadstop te kunnen doorrijden. Het rijbereik met caravan van circa 220 km kilometer bij de praktijkrit vindt de jury acceptabel, vooral omdat de auto effectief met hoge snelheid kan laden. De wegligging van de EV6 is daarnaast onovertroffen. Zijn elektromotor is goed voor 168 kW/229 pk en 350 Nm, ruim voldoende om de beladen testauto (2.300 kg) met beladen caravan (1.350 kg) moeiteloos kilometers te laten vreten. Een groot voordeel is dat rijhulpsystemen, zoals de adaptieve cruise control en blinde hoek waarschuwing, actief blijven zodra er een caravan aangekoppeld wordt. Dat zorgt voor een comfortabele rit en verhoogt de verkeersveiligheid. Tel daarbij de riante binnenruimte, een bagageruimte van dik vijfhonderd liter en het intuïtieve bedieningsgemak en je hebt een dijk van een auto”.

Leestip:  ANWB en NKC organiseren samen Camper van het Jaar 2025
Trek auto van het Jaar verkiezing

De Trekauto van het Jaar is een initiatief van ANWB Kamperen. De genomineerde trekauto’s zijn geselecteerd door specialisten van de KampeerKampioen. Bij de selectie wordt gelet op technische innovatie, belang voor de markt, toegestaan trekgewicht (minimaal 1.350 kg op basis van het ANWB trekautoadvies) en de prijsstelling.

Een uitgebreid verslag van de winnaar, de Kia EV6, en de andere vijf deelnemers (Ford Kuga 2.5 PHEV, Hyundai Ioniq 6, Mercedes-Benz EQA 250+, Smart #1, Volkswagen Tiguan 1.5 eTSI) staat in het ANWB Magazine KampeerKampioen (nummer 7, juli 2024).

Gerelateerd artikel: Trekauto van het jaar 2023

 1/5 (2)

Wat is je waardering?

2 REACTIES

  1. Een beladen caravan van 1350 kg…Zoals ook de Anwb weet is dit geen representatieve caravan vwb de gemiddelde kampeerder. En dan 220km rijbereik, wat een volledig nutteloos geheel qua test en voorgekookte uitslag. Niemand met een gezin met 2 kids wil met zo’n combi richting zuid Frankrijk?

    • Helemaal mee eens. En vaak moet je bij een laadstation dan ook nog de caravan afkoppelen. Gaat het (voorlopig) niet worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in