ANWB geeft startsein fietsverlichtingsactie – Zet je licht aan

Nederlandse jongeren kiezen met bijna 67% steeds vaker om met licht aan te fietsen. Om een derde van de jongeren onder de 18 jaar die nog zonder licht fietst eraan te herinneren dat zij in deze donkere maanden ook de fietsverlichting aanzetten en veilig deelnemen aan het verkeer start de ANWB vandaag de jaarlijkse actie ‘Zet je licht aan!’.

Fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer, in het bijzonder geldt dat voor kinderen en jongeren. Zonder licht zijn fietsers slecht zichtbaar voor andere weggebruikers en lopen zij een grotere kans op een ongeval. Tien jaar geleden reed ruim de helft van de jongeren met licht op de fiets. Inmiddels rijdt twee derde van de jongeren met fietsverlichting. Om kinderen en jongeren eraan te herinneren hun fietslicht aan te doen, zullen door het hele land tags met de tekst ‘Zet je licht aan!’ op de fietspaden worden gezet door een speciaal tagteam. Met de actie wil de ANWB wijzen op het belang van goede fietsverlichting.

De ANWB roept iedereen op om ook mee te helpen en een tagpakket ‘Zet je licht aan!’ op te halen bij één van de ANWB-winkels. In het pakket zitten sjablonen en een spuitbus met spuitkrijt waarmee de tags kunnen worden gezet. Het tagpakket kan gebruikt worden rondom scholen, sportverenigingen of andere druk bezochte plekken.

Leestip:  Bij deze Bretonse openluchtbars moet je zijn deze zomer

Vandaag is het startsein in Tilburg gegeven door een team van ANWB-vrijwilligers dat de komende weken door het land tags zet om aandacht te vragen voor de fietsverlichtingsactie. Ook ondersteunen 1000 politiebureaus in Nederland de actie. De jeugdagenten gaan in hun eigen wijk op pad om tags te zetten om daarmee buurtbewoners er aan te herinneren hun licht aan te zetten. Alle Swapfiets-locaties en honderden basisscholen zetten zich de komende weken ook in voor de ANWB-actie. De fietsverlichtingsactie ‘Zet je licht aan!’ duurt tot 14 november.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in