Actief kamperen kun je leren

Wil je kamperen? Lees dan deze tips!

Wil je graag kamperen? Actief kamperen kun je zeker leren. Er is niets leukers dan kamperen en samen met een fiets van Bongersbikes van camping naar camping te rijden. Ga je dit jaar voor het eerst kamperen? Dan zijn er diverse dingen waar je zeker niet aan moet vergeten te denken. Wij hebben een paar handige tips voor de eerste keer kamperen voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek welke tips wij voor je in petto hebben!

Zorg dat je op tijd bij de camping bent

Als je gaat kamperen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je op tijd op de camping bent, bijvoorbeeld door er met een Cannondale e-bike naartoe te rijden. Het zal niet vaak voorkomen dat er geen plek is, maar in Frankrijk of aan het Gardameer kan hier nog wel eens sprake van zijn. Dit kan betekenen dat je op zoek moet naar een andere camping en als je al een hele tocht erop hebt zitten, is dat niet fijn.

Koop een goed luchtbed

Het is ook belangrijk om een goed luchtbed te kopen. Zo wordt je prettiger wakker dan op een wat hardere ondergrond. Er zijn diverse soorten luchtbedden verkrijgbaar. Zo zijn er luchtbedden die extra hoog en dik zijn, waardoor je minder kans op beschadigingen aan het luchtbed hebt. Ga in het geval van een luchtbed voor kwaliteit. Dat is weliswaar duurder, maar beter dan wanneer je telkens weer een nieuw luchtbed moet kopen.

Neem je dekbed mee

Neem je dekbed mee naar de camping en dus niet een slaapzak. Je zal merken dat je een stuk lekkerder zal slapen. Eventueel kun je een slaapzak meenemen, maar deze kun je dan het beste gebruiken als extra laag tussen jou en je luchtbed, zodat je nog zachter zal slapen.

Oefen met je tent opzetten

En onze laatste tip: oefen vooraf altijd met het opzetten van je tent. Zo voorkom je dat je straks uren bezig bent op de camping met het opzetten van je tent voordat je kunt uitrusten. Heb je al geoefend, dan weet je dus al hoe het moet en zal het opzetten van je tent binnen een mum van tijd gebeurd zijn. En zeg nou zelf, dat is toch veel fijner dan urenlang prutsen met je tent? Wij wensen je veel succes met kamperen!

 1/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in