Zonder zorgen op reis: Zo kies je de juiste verzekering

Tijdens de coronajaren was het lastig om op reis te gaan. Hoe anders is dat nu? Gelukkig heel anders! Alle beperkingen zijn weg, waardoor je weer heerlijk op reis kunt gaan. Is dat ook wat je graag doet? Bereid elke reis dan goed voor.

Een van de zaken waar je mee te maken hebt, is de reisverzekering. Zoals je ongetwijfeld weet, heb je uit twee verzekeringen de keuze: een doorlopende en een kortlopende reisverzekering.

Voor wie is welke reisverzekering geschikt?

Tussen de twee soorten reisverzekeringen bestaan grote verschillen. Dit maakt beide verzekeringen voor specifieke reizigers geschikt:

–  ​Af-en-toe reiziger. Ga je in een heel kalenderjaar een paar keer per jaar maar een paar dagen op reis? Dan is een kortlopende reisverzekering in veel gevallen handiger en goedkoper. Je betaalt in dat geval niet doorlopend de reisverzekering, maar alleen op het moment dat je op reis bent.

–  ​Frequente reiziger. Ga je onderhand elke maand op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering afsluiten een aanrader. Dat is ook het geval als je weleens spontaan op reis gaat. In dat geval hoef je, dankzij de doorlopende verzekering, niet na te denken over je verzekering. Je weet dat dit (goed) geregeld is.

Wat is goedkoper?

Het is niet mogelijk om te bepalen welke verzekering goedkoper is. Wat goedkoper is, hangt namelijk af van de manier van reizen.

Ga je vaak op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering goedkoper. Voor zo’n verzekering betaal je elke maand hetzelfde bedrag. Je hebt dus met doorlopende kosten te maken, maar je weet wel waar je aan toe bent. Tevens weet je 100% zeker dat je tijdens je reis goed verzekerd bent.

Andere verzekeringen

Het is dus verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Maar daar blijft het niet bij. Zo kan een aansprakelijkheidsverzekering ook uitkomst bieden.

Tijdens je reis kom je mogelijk bij mensen thuis. Of je gaat met andere reizigers om. Of je gaat spannende en avontuurlijke avonturen aan. In dergelijke situaties is de kans op een ongelukje aanwezig. Daarbij is het ook mogelijk dat jij schade aanricht. Dit kan aan de spullen van andere mensen zijn, maar kan ook letselschade zijn. Met een goede aansprakelijkheidsverzekering ben je hiervoor verzekerd. Dat houdt in dat je al helemaal zonder zorgen op reis kan gaan.

Kijk vooral of je meerdere verzekeringen bij één maatschappij af kunt sluiten. In veel gevallen levert dit namelijk een extra korting op je premie op.

Tot slot kan het verstandig zijn om een annuleringsverzekering af te sluiten. Ook voor de annuleringsverzekering is er keuze tussen kortlopend of doorlopend. Ga hierbij wel goed na of deze verzekering mogelijk niet al binnen je reisverzekering valt. Met zo’n verzekering kun je in bepaalde gevallen je reis annuleren zonder de volledige kosten te dragen. Je kunt de reis niet kosteloos annuleren als je van gedachten verandert. ​​Dat kan bijvoorbeeld vanwege onvoorziene omstandigheden zoals ziekte of overlijden. Maar let op: je kunt doorgaans de reis niet altijd kosteloos annuleren als je enkel van gedachten verandert. Daarnaast kan er een eigen risico van toepassing zijn. Check daarom goed wat de vereisten en bijbehorende voorwaarden zijn.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in