Win een droomreis naar Zweden

Win een droomreis naar Zweden, de thuisbasis van die rare Zweedse IKEA productnamen

Hoe is je Zweeds? Bolmen, Järvfjället, Skärhamn, Kallax en Toftan. Al jaren verbaast iedereen zich over die gekke IKEA productnamen. Bijna iedereen heeft moeite om ze goed uit te spreken. Wat de meesten zich niet realiseren is dat de wereldwijde meubelgigant zijn producten vaak vernoemt naar echte plaatsen in Zweden. Oefen nu je Zweeds door de namen van deze fantastische locaties zo goed mogelijk uit te spreken. Upload je filmpje en maak kans om een reis naar Zweden te winnen.

Wat hield de campagne ook alweer in?

In de ‘Ontdek het Origineel’ campagne werd duidelijk dat er achter al die vreemde, moeilijk uitspreekbare IKEA productnamen, bijzondere plekken in Zweden zaten. Kortom allerlei plekken in Zweden die hartstikke mooi zijn om eens met eigen ogen te zien en daarom weer geassocieerd moeten worden met toeristische plekken en niet alleen met IKEA-producten. Zoals bijvoorbeeld het idyllische Bolmenmeer in Småland, dat zoveel meer is dan alleen maar een beroemde toiletborstel in de schappen van de IKEA. De campagne was in 2021 zo succesvol dat Visit Sweden daarvoor een Gouden en Zilveren Leeuw voor Creatieve Strategie won op het Cannes Lions International Festival in 2022. Daarom organiseren we nu deze winactie.

Hoe kun je deze droomreiswinnen?

Het enige wat je moet doen om je droomreis te winnen is een paar Zweedse woorden van deze mooie toeristische plekken in Zweden – en ook IKEA productnamen – zo correct mogelijk uit te spreken. Dus zo goed als je kunt!

Leestip:  Veluwe en Zuid-Limburg dit jaar favoriete vakantiestreken

Zo ga je aan de slag:

  • Ga naar de campagnewebsite visitsweden.nl/win-reis-zweden/
  • Bekijk de wedstrijdvideo en zie welke Zweedse woorden je hier moet uitspreken: youtu.be/vZlWMQbuONU
  • Vraag iemand anders om jou te filmen of film jezelf terwijl je de wedstrijdfilm op YouTube afspeelt.youtu.be/vZlWMQbuONU
  • Spreek de IKEA-productnamen en Zweedse woorden die in de afbeelding verschijnen zo goed mogelijk uit en geef spontaan en real time commentaar waarom de getoonde plekken je zo spannend lijken om te bezoeken.
  • Upload daarna je video en maak daarmee kans op een trip naar Zweden te winnen. Stuur vervolgens je video, met begeleidende tekst, in via het formulier op de campagnepagina.
  • Degene met het leukste filmpje met daarin de beste uitspraak en de beste motivatie wint!
Meer informatie over de wedstrijd:

De wedstrijd loopt van tot 30/09/2022.

Deelnemer moeten de Nederlandse nationaliteit hebben en in Nederland woonachtig zijn.

We selecteren daarna vier gelukkige winnaars. Die mogen samen met een andere persoon naar keuze 1 van de 4 ‘Ontdek het origineel’ reizen maken. We hebben Lofsdalen in het noorden, Småland in het zuiden, West-Zweden in het westen en Västmanland in het midden van Zweden. Deze reizen vinden plaats in het voorjaar, de zomer en het najaar van 2023.

Leestip:  De Waard Tenten opent het kampeerseizoen

Ter inspiratie

Op de website van Visit Sweden vind je een overzicht van alle ‘Ontdek het origineel’ gebieden en plaatsen. Hieronder – ter inspiratie – alvast een overzicht van de bestemmingen waar de vier te winnen droomreizen naar toe gaan.  Om je alvast in de stemming te brengen. Op naar het origineel!

De fascinerende leegte van Jämtland en Härjedalen

Ontdek dat Laxviken meer is dan een kastdeur. Breng tijdens deze droomreis je dagen door in het verstilde berglandschap van de Lofsdalen vallei. Geniet van de natuur met mountain biking, wandelen, forelvissen, peddelen in het meer en zwemmen.

Lees meer over Jämtland en Härjedalen:visitsweden.nl/bestemmingen/noord-zweden/jamtland-harjedalen/

Lees meer over Lofsdalen:www.lofsdalen.com/en

De mystiek van Västmanland

Dat Norberg meer is dan een IKEA klaptafeltje zal je snel duidelijk worden als je de reis naar Västmanland wint. Deze regio staat bekend om de vele boven- en ondergrondse activiteiten.  Bezoek de mysterieuze Blauwe Grot in Klackberg, de zilvermijn in Sala en het mijnmuseum. Of ga wandelen in de regio en ontdek de prachtige natuur waar ook veel historische vondsten te vinden zijn, waaronder rotstekeningen en oude kastelen.

Lees meer over Västmanland: visitsweden.nl/bestemmingen/midden-zweden/vastmanland/

vastmanland.se/en/

Het schilderachtige West-Zweden

Fijn dat Skärhamn een IKEA deurknop is… maar in het echt is het havenplaatsje Skärhamn veel leuker.  De kust van West zweden is een prachtige mix van diverse landschappen, wateractiviteiten, verse zeevruchten en internationale kunst bij Nordiska Akvarellmuseet. Dit is de regio om te genieten van de zee, de haventjes en de kabbelende boten en de kale, hoge rotsen die je overal ziet en die dit landschap zo bijzonder maken.

Leestip:  Zo ga jij duurzaam op kampeervakantie in 2024!

Lees meer over West-Zweden:visitsweden.nl/bestemmingen/zuid-zweden/regio-west-zweden/

www.vastsverige.com/nl/

Het liefelijke Småland

Ingatorp is een IKEA uitschuiftafel.  Leuk om te weten maar als je hier bent dan ga je op bezoek in Eksjö, Småland. Hier vind je een van de oudste houten gebouwen van Zweden, daterend uit de 13e eeuw.  Kom je langs het Bolmenmeer maak dan ook nog even een foto van jezelf met het grote bord waarop de bevolking van deze regio het meer terugvordert: geen IKEA toiletborstel maar een prachtig meer.

Lees meer over Småland: visitsweden.nl/bestemmingen/zuid-zweden/smaland/

www.visitsmaland.se/en

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in