Van avontuurlijke boomhut tot luxe safaritent

Van avontuurlijke boomhut tot luxe safaritent: ‘glamorous camping’ boekingsplatform Glampings.com haalt groeigeld op bij investeerders.

Arnhem, Nederland – Er breekt een interessante fase aan voor Glampings.com, dé start-up die zich volledig richt op luxe kamperen (glamping) in Europa. Zij kondigen met trots aan dat ze een investering hebben opgehaald, geleid door een groep succesvolle ondernemers.

Onder de investeerders bevinden zich o.a. Reinier Linthorst Homan van Eventtrips (bekend van o.a. VoetbalTravel), Thijs Terwiel, retail en e-commerce specialist en Jeroen Derwort, oprichter van Game Basics (bekend van o.a. Online Soccer Manager). “Naast geld halen we heel veel kennis aan boord met deze groep investeerders, waardoor we sneller in staat zijn het platform naar een hoger niveau te tillen”, aldus mede-oprichter Sven Schuurmans.

“We zijn enorm blij met de betrokkenheid van Reinier Linthorst Homan bij deze investeringsronde. Reinier is enthousiast over het concept en het groeipotentieel van de glampingmarkt. Zijn kennis en ervaring op het gebied van development en internationalisering gaat ons enorm helpen met het verder uitbouwen van Glampings.com.”

Leestip:  Mogelijk schadevergoeding voor eigenaren geïmporteerde sjoemeldiesel
Waar gaan jullie de investering voor gebruiken?

“We willen ons platform slimmer maken, meer directe koppelingen realiseren met aanbieders én een significant deel van de investering inzetten voor marketingdoeleinden”, aldus mede-oprichter Tom Groenen. “Daarnaast zijn we continu bezig om het onboarden voor glampingeigenaren eenvoudiger te maken. Dit is ook nodig omdat we dagelijks veel nieuwe aanmeldingen krijgen van vakantieparken en campings. Door de focus op het automatiseren te leggen zijn we in staat om snel ons aanbod van glamping accommodaties te vergroten en hét internationale startpunt te worden voor de glampingliefhebbers.”

Hoe weet Glampings.com zich te onderscheiden van de bestaande platforms?

In tegenstelling tot andere boekingssites, zoals Booking.com, selecteert Glampings.com alleen glampingaccommodaties. Sven Schuurmans: “We zien dat mooie glampingconcepten vaak verdwijnen in het enorme aanbod van accommodaties. De bezoeker heeft moeite om het juiste verblijf te vinden op basis van zijn gewenste glamping criteria. Dit kan een avontuurlijke boomhut zijn op de Veluwe of een luxe safaritent met privé sanitair aan het Gardameer. Door op de juiste manier vraag & aanbod samen te brengen ontvangt de glampingeigenaar de gewenste doelgroep op zijn park of camping en heeft de gast geen eindeloze zoektocht achter de rug om zijn favoriete accommodatie te kunnen vinden.”

Leestip:  Mobiliteitsalliantie biedt Deltaplan aan
Hoe staat Glampings.com er nu voor?

“We zijn in juli live gegaan met een handjevol accommodaties en parken. Inmiddels hebben we ruim 1000 glamping accommodaties op onze website staan, en zijn we nu bezig om een aantal grote glampingaanbieders aan te sluiten. Ons doel is om zo snel mogelijk een uitgebreid aanbod te presenteren, in alle belangrijke vakantielanden in Europa”, zegt Groenen.

accommodaties

Is dit de enige investering die nodig is om Glampings.com te laten groeien?

“Nee, we zullen meerdere investeringsronden nodig hebben om onze groeiplannen waar te maken”, zegt Groenen. “Ons doel is om snel te schalen en een internationaal succes te worden, met een breed aanbod en boekingen door heel Europa en daarbuiten.”

Over Glampings.com:

Sven Schuurmans en Tom Groenen zijn de inspirators achter de glampingorganisatie, “al meer dan 15 jaar is de combinatie van reizen, online marketing en e-commerce hun drijfveer. In een snel groeiende glampingmarkt is er behoefte aan compleet platform dat zich volledig richt op luxe kampeerervaringen. Met Glampings.com bieden zij de glampingliefhebber een inspirerende, online glampingbeleving waar een bezoeker eenvoudig kan zoeken op prijs en beschikbaarheid maar ook direct kan reserveren.

Leestip:  Ontdek, werk en geniet tijdens een workation in Frankrijk

Bezoek www.glampings.com voor meer informatie.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in