Upway schiet gedupeerde VanMoof-fietsers te hulp

Alles om zoveel mogelijk VanMoof-fietsen zo lang mogelijk op de weg te houden

Nu VanMoof failliet is, dreigen bezitters van deze gewilde e-bike in de problemen te raken. Eerdere pluspunten zoals het innovatieve ontwerp, de ambitieuze technologie en het vele maatwerk kunnen zomaar in hun nadeel veranderen als de fabricage stopt. Denk aan het digitale VanMoofslot dat de elektrische motor uitschakelt: een reden om de fiets te kopen maar een ramp als het bedrijf zijn deuren sluit. Gelukkig springt de markt te hulp. Zo ontwikkelde Cowboy een speciale app voor VanMoof-bezitters om hun sleutel in te bewaren. En Upway, het online platform voor refurbished elektrische fietsen, biedt exclusief voor VanMoof-bezitters een gedegen reparatieprogramma.

Upway en VanMoof

Upway en VanMoof

Upway, actief in Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten, België en Nederland, stelt zich ten doel miljoenen e-bikes nieuw leven in te blazen door gebruikte exemplaren op te kopen, ze te repareren en ze met een jaar garantie opnieuw te verkopen. In eerste instantie werkte Upway ook met de populaire VanMoof-fietsen. De aanpak was grondig: technici van VanMoof trainden de technici van Upway in het repareren van hun op maat gemaakte modellen en onderdelen. Toch verdween VanMoof uit het assortiment van Upway. De reparatie en/of vervanging van de exclusieve onderdelen was per saldo te kostbaar. Niet alleen bleek het maatwerk kwalitatief vaak minder betrouwbaar dan het conventionele aanbod, ook de ongebruikelijke hoeveelheid software leverde voortdurend problemen op. Maar alles ligt anders nu VanMoof noodgedwongen zijn deuren sluit en de klanten maar moeten zien hoe zij zich redden. Upway’s missie, verlenging van de levensduur van fietsen, geldt evenzeer voor de e-bikes van VanMoof. Vandaar dat Upway een speciaal programma, het VanMoof-reparatieplan, heeft ontwikkeld. Mede dankzij die eerdere training in het repareren van VanMoof-fietsen is online platform Upway ongetwijfeld in staat om nog vele exemplaren zo lang mogelijk op de weg te houden.

Speciaal VanMoof-reparatieplan

Het VanMoof-reparatieplan is exclusief bedoeld voor bezitters van een VanMoof. Zij schrijven zich in op website Upway.nl/pages/vanmoof-revive. Zodra er een reparatieplaats beschikbaar is, laat Upway de fiets bij de eigenaar ophalen voor € 89,-; inspectie vindt plaats in een van de eigen magazijnen. De eigenaar krijgt een schatting van de reparatiekosten per onderdeel. Het uurloon van de monteurs is voor rekening van Upway.  Binnen vier weken krijgt de eigenaar een zo goed als nieuwe fiets terug. Dit programma gaat van start op 1 september en heeft een looptijd van een jaar. Vooropgesteld dat er voldoende onderdelen verkrijgbaar zijn, mikt Upway op een maximum van 500 reparaties; voortzetting dan wel uitbreiding zijn afhankelijk van het resultaat. Mocht een e-bike niet meer voor reparatie in aanmerking komen, dan is Upway van plan de eigenaar desgewenst een bod te doen; wil hij of zij de fiets niet terug, dan neemt Upway hem over. Met de intacte onderdelen van aangekochte VanMoofs kunnen andere e-bikes gelukkig wel worden gerepareerd.

Leestip:  Gazelle Eclipse C380 HMB verkozen tot E-bike van het Jaar
Upway, online platform voor refurbished elektrische fietsen
Over Upway, online platform voor refurbished elektrische fietsen

Upway is een Franse start-up, opgericht in 2021 door Toussaint Wattine en Stéphane Ficaja. Sinds juni 2022 biedt dit bedrijf, dat actief is in Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten en België, nu ook op de Nederlandse markt refurbished e-bikes aan. Kopers die online, met een enkele klik, een betaalbare e-bike bestellen krijgen hun aanschaf direct thuisbezorgd: in perfecte staat en met 1 jaar garantie. Door gebruikte e-bikes te kopen, op te knappen en weer te verkopen doet Upway recht aan de missie die het bedrijf zich heeft gesteld: de toekomst van mobiliteit elektrisch, duurzaam en betaalbaar maken. Upway richt zich op de aan- en verkoop van gebruikte e-bikes. Het platform verkoopt gemiddeld 200 merken waaronder Gazelle, Cortina, Sparta, Cube, Batavus, Giant, Koga, Stella en Urban Arrow. Het aanbod op de website, Upway.nl, varieert van stadsfietsen en bakfietsen tot elektrische racefietsen. Vooraf zijn al deze producten op grondige wijze refurbished. Professionele monteurs controleren ze aan de hand van 20 onderhoudspunten en repareren of vervangen alle onderdelen waaraan iets mankeert. Juist hierom, omdat de renovatie in handen is van professionals, kan Upway een garantie bieden van 1 jaar. Na de opknapbeurt is alles wat er bij een elektrische fiets toe doet, frame, batterij, motor en elektronica, weer perfect in orde. Upway’s refurbished e-bikes zijn 20 tot 60% goedkoper dan een nieuwe elektrische fiets. Zij zijn te koop vanaf € 599,- en worden ook nog eens binnen 3 tot 5 werkdagen bij de koper thuis afgeleverd. Rijklaar!

Leestip:  Gazelle Makki Travel met ABS biedt veiligheid, plezier en gemak
Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in