Tonke EQV – Winnaar Kampeerauto van het jaar 2023

Ontworpen in samenwerking met Carole Baijings

Tonke is opgericht door Maarten van Soest in 2005, en vernoemd naar zijn dochter die dat jaar is geboren. Tonke is een succesverhaal, een uit de hand gelopen hobby, een jongensdroom. Van Soest maakte als student ooit een film voor de VPRO over Robert Opron, één van de invloedrijkste auto-ontwerpers van de 20ste eeuw. En nu is Tonke één van de grootste camperbouwers van Nederland en levert aan klanten over de hele wereld. Gewoon door te luisteren naar klanten, soms eigenwijs te zijn en hard te werken, ondanks tegenslagen hier en daar.

EQV

Tonke lanceerde afgelopen voorjaar de EQV, de eerste volledig elektrische camper met een bruikbare range van 360 km. Niet alleen populair onder 50+’ers, maar ook onder jongere stedelingen. Zij gebruiken deze auto -naast bakfiets en racefiets- als hun ‘weekend-get- away’ om de natuur op te zoeken in binnen- en buitenland. Deze laatste Tonke is ontworpen door Carole Baijings, één van Nederlands’ beste ontwerpers.
Een journalist (Chris Weiss) schrijft over de nieuwste Tonke:
“The Tonke EQV Touring easily takes the crown for smoothest, most refined electric camper van design to date”.

Tonke

Publiekslieveling

De EQV is door het Nederlandse publiek uitverkozen tot ‘Kampeerauto van het jaar 2023’, een prijs die Tonke al twee keer eerder won met hun Tonke VAN (in 2016 en 2017). Bovendien won de Tonke EQV eind vorig jaar al de gerenommeerde Duitse ABC-award in de categorie ‘Duurzame mobiliteit’.
En dan is Tonke ook nog hard op weg om, op bijzondere wijze, CO2 positief te worden in 2030. Meer informatie hierover volgt komend voorjaar.

Leestip:  Zo ga jij duurzaam op kampeervakantie in 2024!

Wil je alles weten over Tonke Campers

 3.5/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in