Hoe het allemaal begon bij Tonke Campers

In de zomer van 2005 bood Maarten van Soest vrienden aan om een oude bouwkeet met zijn terreinauto naar hun huis in Frankrijk te brengen.

‘…Het was een prachtige nazomer toen we over de graanvlakten van Noord Frankrijk reden. Ik trok de bouwkeet elke avond over de velden naar de heuveltoppen, om van het wild en de zonsondergang te genieten. Toen we thuiskwamen gebeurde twee grote dingen in ons leven: ons eerste kind werd geboren en ik maakte die winter een camper. Het had een aantal sterke eigenschappen: een veilige en moderne auto, een zeiljacht interieur en ruwweg de buitenkant van een zigeunerwagen…’.
Hij bouwde dus in die oude boerenschuur in de winter van 2005-2006 zijn eerste camper. Deze werd genoemd naar zijn dochter, Tonke, die diezelfde winter geboren werd.

Tegenwoordig

Ieder voertuig wordt ontworpen en gebouwd in hun werkplaats, waar ze met 8 medewerkers met veel plezier aan deze voertuigen werken. Standaard modellen en maatwerk krijgen allemaal dezelfde aandacht. Elke Tonke is gebouwd naar de wensen van de klant. Ze vinden het leuk om uit gedaagd te worden om iets moois te maken, en ze zijn pas tevreden als ze je kunnen inspireren met hun product. Ze zijn techneuten, maar halen veel plezier uit het contact met de klanten, toeleveranciers en passanten. Klanten van over de hele wereld komen naar Terheijden. In 2016 en in 2017 is de Tonke VAN ‘kampeerauto van het jaar’ geworden in Nederland.

Leestip:  LEAVV Zet Duurzaam Kamperen op de Kaart
Waar het om gaat

De mens is een geboren reiziger. Het leven ‘on the road’, het intens genieten van nieuwe vergezichten, met je gezin of geliefde, maakt gelukkig. Het (her)ontdekken van geuren, kleuren, tradities, prachtige steden, uitzonderlijke natuur, het kan allemaal in je eigen land, in je eigen voertuig, in Europa, in de wereld. Zij nodigen je daartoe uit en staan graag klaar om je dromen te verwezenlijken.

Ontwerp filosofie

Zij geloven in mooie ontwerpen in een top kwaliteit, zonder compromissen. Ze geloven in een ontwerp waarbij een stap extra wordt gedaan, waarbij boven het maaiveld wordt uitgestoken. Een ontwerp dat inspireert, nu en in de komende jaren.

Styling

Het begon allemaal met de Tonke-met-het-ronde-dak. Een exclusieve klassieker. Het ontwerp verwijst naar oude voertuigen, treinwagons, paardenwagens. Het is misschien wel een anti-ontwerp. De constructie volgt niet het ontwerp, maar het ontwerp volgt de constructie. Het ronde dak is sterk, bijna onverwoestbaar. Daarbij zijn er altijd elementen uit de traditie van de Nederlandse jachtbouw aanwezig geweest. De prachtige combinatie van bolglanzend gelakt mahonie, het messing en roestvrijstaal. Deze klassieker wordt nog altijd gebouwd in hun werkplaats. Elk jaar weer vinden klanten van over de hele wereld hun weg naar Terheijden om hun droom voertuig te bestellen.

Leestip:  Vijf innovatieve camperbouwers in nieuwe Kampeerauto

Daarnaast hebben ze sinds enkele jaren ook diverse buscampers in het assortiment, eerst nog met de jachtbouw elementen, maar al snel volgden deze campers hun eigen vormgeving. Ditmaal geen anti-ontwerp, maar een geheel eigen vormtaal. Nuchter, rationeel, zeer goed gedetailleerd, en wederom op top niveau afgewerkt. Deze taal doet de harten van velen sneller kloppen, met belangrijke prijzen tot gevolg.

Wil je alles weten over Tonke Campers

 5/5 (3)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in