TomTom Go Camper getest

Wij hebben het afgelopen jaar de TomTom Go Camper getest, zowel in de de zomer als in de winter.

De reis met de TomTom Go Camper

De reis ging richting Oostenrijk met de auto met daarachter een caravan. De software op de TomTom Go Camper is speciaal ontwikkeld voor navigatie met camper of caravan dus konden we de maten en gewichten van onze combinatie en de maximum snelheid die we mochten rijden ingegeven en de TomTom berekende feilloos de aankomsttijden die opmerkelijk goed klopten.

Het leuke van de TomTom (vonden wij) is dat we via TomTom MyDrive van te voren de hele route al helemaal in konden stellen en naar het apparaat konden verzenden.

Omdat we een relatief lichte auto hadden hebben we besloten om voornamelijk op de snelweg te blijven. Dat is niet helemaal waar deze TomTom voor bedoeld is maar dat was voor nu het verstandigst om te doen.

Leestip:  De Brabantse Caravan Dagen 2024

De TomTom Go Camper heeft een groot scherm van 6 inch (15,2 cm) en deed zijn werk helemaal zoals ik verwachtte. Een enkele keer had de TomTom geen verbinding met het netwerk. Dat lag eerder aan een te zwak signaal van het mobiele netwerk dan aan de TomTom naar mijn idee. De TomTom bleef overigens wel gewoon functioneren maar was er eventjes geen vertragingstijd te zien.

De TomTom gaf ruim van te voren vertragingen, (mobiele) flitsers en tankstations aan en de eventuele vertragingstijd (tot op de seconde) die ons te wachten stond.

Goed om te weten

We hadden nog wel een grappig incidentje onderweg. We hebben een tweede (wat oudere) TomTom Go en die was met onze zoon mee naar Italië. Omdat wij op beide TomTom’s met het zelfde account tegelijkertijd ingelogd waren kregen we op onze TomTom ineens de melding dat er een nieuwe route ingesteld was (een adres in Italië). Toen ik onze eigen route weer ingesteld had kreeg mijn zoon dezelfde melding maar dan met ons adres in Duitsland. Dus heb je nog een tweede TomTom die nog gebruikt wordt, maak dan met een ander e-mailadres een nieuw account aan.

Leestip:  Gasslang vervangen van caravan of camper
Onze mening over de TomTom Go Camper

Deze TomTom Go Camper is een flink stuk sneller dan de vorige generatie TomTom’s en heeft aan alle verwachtingen voldaan. We zijn niet op wegen uitgekomen waar we met de caravan erachter niets te zoeken hadden. Het is een fantastisch apparaat en er kan geen (gratis) navigatie app tegenop.

Op de TomTom Go Camper kun je overigens (gratis) elk werelddeel downloaden en is ook geschikt voor je “normale” ritten wanneer je niet op vakantie bent. Ook de file informatie en flitsers kun je gedurende de levensduur van de TomTom gratis blijven ontvangen.

De volgende reis

Aankomende zomer gaan we met de TomTom Go Camper in onze camper o.a. de Romantische Strasse in Duitsland rijden. Daar kijken we erg naar uit en dan gaat de TomTom echt tot zijn recht komen.

Leestip:  90 jaar Kip Caravans

Meer over de TomTom Go Camper kun je lezen op de website van TomTom.

 3.7/5 (40)

Wat is je waardering?

10 REACTIES

 1. De TomTom Go Camper getest? De redacteur laat het in zijn artikel zelf al weten, dat deze TomTom niet voor de snelweg is ontwikkeld. Het is dus jammer dat hij daar wél het meest voor is gebruikt. De lezer wil graag lezen hoe deze navigatie zich staande houdt wanneer door dorpen gereden wordt en wanneer de snelwegen worden verlaten en er bestemmingen in de landelijke omgeving worden verkend en opgezocht. Dát zijn de omstandigheden waaronder de TomTom Go Camper getest had moeten worden.
  Overigens, wanneer er nog een tester gezocht wordt, ik weet er nog wel een…

 2. Ik ben in het bezit van de TomTom 550 voor de motorfiets. Wij hebben ook een camper.
  Kan ik de camper en caravan kaart downloaden en gebruiken op de 550?

  Gr. Tjaco

 3. Ik ben het helemaal met Willem eens.

  Voor een ’test’ gaat t juist om de specifieke voordelen die deze versie moet hebben ten opzichte van navigatie waar je geen maten/gewichten kunt opgeven.

 4. Heb heb altijd een Tom tom Truck versie 7150 gebruikt Samen met een Garmin Camper 760.omdat mijn camper veel te groot is moet il truck gegevens hebben.k heb alles buitengegooid en ben overgestapt naar een Tablet Samsing S5e LTE met Gps Functie en Sygic Truck kaarten.wat een verschil.dit werk veel sneller.10,5 inch scherm.correcte info over snelheden en hindernissen.wordt bij gestaan door data gegevens.werkt off line .online en in samenspraak met datagegevens.

 5. De TomTom camper geeft op basis van de afmetingen van de camper toch gevaarlijke routes welke niet overeenstemmen met de hoogte van de camper. Diverse routes waren te laag voor de hoogte van de camper

 6. Ik heb al 2 jaren de TomTom Go camper. Op zich een fijn apparaat. Het voordeel is dat de camperplaatsen die in de NKC app staan ook standaard bij aanschaf in het systeem staan met het NKC logo! Helaas blijft het daarbij. Op de site van de NKC worden er regelmatig updates uitgevoerd maar TomTom doet hier niet aan mee. Dit kan je ook uitgebreid lezen op internet. Helaas een mooi systeem maar omdat TomTom de POI van camper contact al jaren niet meer update ben ik zeer teleurgesteld in dit navigatiesysteem. Juist voor camperaars is deze POI zo handig maar zelf updaten kan je deze POI NIET, deze is helemaal afgeschermd in de software. En ja, dit wordt je niet verteld bij de aanschaf.

  • Wat ook niet verteld wordt is dat na elke (verplichte) update van je systeem je TomTom trager wordt. Is dit opzet of een bijkomstigheid van de updates. Mijn 5100 is zo langzaam geworden, duurt wel 5 minuten voordat hij is opgestart en vloeiend beeld vertoont. uit ergenis overweeg ik om iets nieuws te kopen maar of het weer een TomTom wordt ben ik nog niet uit.

 7. Jullie allemaal met je TomTom of Garmin, er is tegenwoordig blijkbaar niemand meer die nog ouderwets kan kaartlezen. Ik rij met mijn ogen dicht van Amsterdam naar Stockholm of Barcelona. Daar heb ik zo’n apparaat niet voor nodig, en als je van de baan afgaat kaart op schoot en navigeren, maar dan ook goed navigeren.

  KAART leren lezen, dan LEER je nog eens wat.

 8. K heb de TomTom go camper ook in gebruik,,maar vind de kaarten vooral bij afslage nogal chaotisch,De Garmin kaarten zijn wat rustiger.
  Verder doet de TomTom het prima hoewel ik een echte Garmin liefhebber ben.

 9. Pas Tomtom Go Camper aangeschaft, omdat men deze ook kan instellen op auto,of met caravan…Zal een aanpassing vragen ,daar ik een Garmin toestel gewoon was met TC antenne.
  Ik vind het eigenlijk wat omslachtig omdat hij moet verbonden zijn met de telefoonapp en bluetooth.Heb extra Sd kaart ingestoken om gereden routes op te slaan,maar deze werkt(tot hiertoe) niet.Ook kan ik het niet zien op “Tomtom my drive connect. Het zal wss wel aan mij liggen ;maar zoals gezegd vind ik het zeer omslachtig .Wat betreft het “caravan instelling zetten “irjden met caravancombinatie lees ik geen te goede revieuws,Bericht gehad van Tomtom”we raden aan om niet op caravan combinatie te zetten maar auto of vrachtwagen” jawadde

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in