Terugroepactie: AL-KO koppelingskogel K50

AL-KO voertuigtechniek deelt mee dat bij de koppelingskogel K50 (AL-KO referentie 1275100) een mogelijk productrisico werd vastgesteld. Het gevaar is aanwezig dat de voertuigcombinatie wordt verbroken wanneer de koppelingskogel K50 wordt blootgesteld aan een D-waarde van meer dan 17,2. De koppelingskogel zou dan kunnen breken.

Concreet: over het algemeen geldt dit niet voor personenauto’s tot 3,5 ton toegestaan totaalgewicht. Bij voertuigen met een toegestaan totaalgewicht van meer dan 3,5 ton moet de D-waarde worden berekend volgens onderstaande formule:

Deis = g (T x R / T + R)

Deis: vereiste D-waarde in kiloNewton (kN)

T: technisch toegestaan totaalgewicht van het trekkende voertuig (ton = t)

R: technisch toegestaan totaalgewicht van de aanhanger (ton = t)

G: aarde-valversnelling (9,81 m/s2)

T en R ontleent u aan de voertuigpapieren van het trekkend voertuig met de koppelingskogel K50. (Overschrijvingsbewijs deel 1 / kentekenbewijs deel 1 en 2). De ingevoerde gewichten / maten uit de voertuigpapieren van het trekkend voertuig zijn doorslaggevend. Eventueel kleinere daadwerkelijke gewichten van de betreffende combinatie zijn bij de beschouwing niet relevant!

Leestip:  Getest - Met een dieselkachel de voortent verwarmen

Als de daaruit voortvloeiende waarde Deis groter dan 17,2 is, moet de koppelingskogel gedemonteerd worden.

Op basis van de vaststellingen en ter vermijding van ieder ongevalsrisico worden dealers dringend verzocht, onmiddellijk de verkoop en / of de montage van deze producten te staken en contact op te nemen met AL-KO voertuigtechniek / Vehicle Technology voertuigtechniek. De contactmogelijkheden in Europa en verdere informatie vindt u onder http://www.alko-tech.com/de/rueckruf-kupplungskugel-k50.

Contact opnemen met AL-KO

Klanten wiens voertuig voldoet aan de boven beschreven terugroepcriteria, verzoeken wij dringend contact op te nemen met AL-KO voertuigtechniek, om de vervolgprocedure af te spreken.

Contactmogelijkheden zijn: per e-mail K50@alko-tech.com, per fax +49 8221 / 97 – 8612 of per telefoon 0800 255 6000 (gratis binnen Duitsland).

Relevante artikelen
– Krakende koppeling van de caravan verhelpen
– Kogeldruk van caravan of vouwwagen

Leestip:  Getest - Met een dieselkachel de voortent verwarmen
Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in