Stichting Goed Kamp al zins 1952 gerund door vrijwilligers

Stichting Goed Kamp – De Stichting Goed Kamp is in 1952 begonnen met een aantal enthousiaste kampeerders. Zij dachten bij kamperen vooral aan rust, ruimte, eenvoud en natuur!

Nog altijd worden alle werkzaamheden van de stichting uitgevoerd door vrijwilligers. Als gastvrouw en gastheer (beheerders) maken zij het mogelijk om de doelstelling van de stichting tegen een laag tarief te realiseren.

Er zijn 2 kampeerterreinen:

Ruigenhoek in De Zilk, Noordwijk, midden in de duinen, Zuid-Holland
Zegenoord in Loenen, Apeldoorn, midden op de Veluwe, Gelderland

De stichting is aangesloten bij de Stichting Natuurkampeerterreinen. Beide stichtingen stellen zich tot doel om het kleinschalig en rustig kamperen in een natuurlijke omgeving in stand te houden.

Rust, Ruimte, Eenvoud, Natuur en een duurzaame bedrijfsvoering

De stichting wil graag deze stijl van kamperen promoten.

Rust bieden zij door de locatie van de terreinen; in de natuur, tussen de bossen, aan de kust ver van de bebouwing. Ook vinden ze dat veiligheid en rust elkaar bevorderen. Daarom rijden er op hun terrein geen auto’s (behalve op de dag van aankomst en vertrek) en geen fietsen; alles gebeurt lopend. Hun regels zijn er om onveilige en onplezierige situaties te voorkomen.

Ruimte is er op de terreinen ruim voldoende. Niet meer dan 40 plaatsen per hectare. Daar voldoen hun terreinen ruimschoots aan. Veel privacy dus.

Leestip:  365 nieuwe dagen om te dromen

Eenvoud bereiken ze door het voorzieningenniveau beperkt te houden. Desondanks is er warm water in hun goede sanitaire voorzieningen. Op Ruigenhoek is er elektriciteit voor de caravans en campers.

Op Zegenoord winnen ze zelf elektriciteit d.m.v. zonnepanelen. Deze energie gebruiken ze voor hun kantoorautomatisering. In de maanden mei en t/m september faciliteren ze het opladen van laptops, GSM’s, fotocamera’s en videocamera’s, enz. Ook elektrische fietsen kunnen op die manier geladen worden. Er is gratis WiFi op het hele terrein.

Stichting Goed Kamp

Er is op beide terreinen een zandbak en een klimrek/huisje.

Natuur is er op en rondom hun terreinen in overvloed. Zegenoord ligt midden in de Loenermark, een uitgebreid bosgebied. Ruigenhoek ligt dicht langs de kust en grenst aan de Amsterdamse Waterleidingduinen, een enorm duingebied. Hun terreinen zijn aan de aangrenzende natuurgebieden als het ware onttrokken en hebben grote overeenkomsten. De grasmat is goed onderhouden, maar dat moet wel worden ondersteund door de kampeerder die om de acht nachten zijn kampeermiddel verplaatst. Verder vragen ze de kampeerder bij het koken voor een onderzetter te zorgen zodat geen hete pannen op het gras staan. Ze faciliteren dat graag met houten onderzetters.

Leestip:  Drie fijne campings in Nederland voor een kampeervakantie met je baby

Website Stichting Goed Kamp: www.goedkamp.nl

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in