Smartphone belangrijker tijdens kamperen

Kamperen is vooral: genieten in de natuur. De één doet dat lekker spartaans, met een gasbrandertje voor de tent en de ander drukt op een knop voor een vers espressootje in z’n caravan. Maar ook de smartphone wordt steeds belangrijker. Dat kun je zien tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, van 11-15 oktober 2017.

Van een campingtafeltje dat automatisch je smartphone oplaadt tot een lichtgewicht-caravan waarin ook de motorfiets mee kan op vakantie. En van een verwarmde kampeerstoel voor de koelere herfstavonden, tot een volautomatische satellietontvanger voor de tv: de contrasten zijn groot tijdens hét kampeer-event van Nederland. Stuk voor stuk maken ze kamperen nóg leuker en comfortabeler. Tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht vind je ze allemaal op het Innovatieplein.

Smartphone steeds belangrijker

Een sms’je of een appje sturen naar het thuisfront: we doen het massaal op vakantie. Maar wat dacht je van de verwarming in je camper of caravan een graadje hoger zetten? Of de airco een graadje lager: dat kan gewoon met de nieuwe generatie apps. Zo kun je ook meteen zien hoeveel er nog in de gasflessen van je caravan of camper zit. Gemak dient de mens en de digitalisering in de kampeer- en caravanbranche neemt steeds verder toe. Nieuw is bijvoorbeeld een app waarmee je onderweg kunt zien hoe het met de caravanbanden is gesteld en of de remlichten het eigenlijk nog wel doen – wel zo’n veilig gevoel.

Caravanfabrikanten op dieet

InnovatiesOok de caravan- en camperfabrikanten zitten niet stil als het om innovaties gaat. Bij caravans speelt gewicht een grote rol, omdat lang niet iedereen meer in een grote middenklasse auto rijdt. Elke gram telt en bij de productie van de nieuwe generatie caravans worden naast afslankoperaties steeds hoogwaardiger kunststoffen en lijmtechnieken ingezet. Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs presenteren verschillende merken hun superlichtgewicht modellen die met gemak achter de kleine auto’s passen. Behalve gewicht blinken de nieuwe modellen uit met comfortabele loungeseats, indirecte sfeerverlichting (ook buiten!) en slimme, ruimtebesparende oplossingen én indelingen.

Leestip:  Onderzoek 2024: Nederlandse en Belgische elektrische autorijders

Met moeite je caravan op z’n kampeerplek duwen: dat is al járen verleden tijd maar ook het horizontaal stellen van je camper is tegenwoordig een kwestie van een druk op de knop, waarna de steunpoten automatisch naar beneden zakken. En gaan de (zware!) e-bikes mee, achterop de camper? De nieuwe generatie fietsendragers hebben speciaal daarvoor een elektrisch lift. Sjouwen en tillen is op de camping? Dat is toch echt verleden tijd…

Meer informatie

Naast nieuwe 2018-modellen caravans, vouwwagens, campers en (voor-)tenten zijn er ook volop kampeeraccessoires te vinden en kunnen bezoekers deelnemen aan activiteiten, zoals proefrijden met campers en caravans. Nieuw is de pop-up city camping direct naast de Jaarbeurs, waar bezoekers kunnen overnachten met hun eigen kampeermiddel. Meer weten? www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl

Nog geen waarderingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in