Satelliet TV aanbieder JOYNE failliet

Op 9 april 2021 is JOYNE, de concurrent van Canal Digitaal door de rechtbank failliet verklaard. JOYNE, was als nieuwe aanbieder van betaalbare satelliet tv per 1 augustus 2017 van start gegaan op de Nederlandse markt.

JOYNE was een initiatief van een aantal satellietgroothandels en zij wilden het, samen met verkopers van satelliet apparatuur, op gaan nemen tegen Canal Digitaal die een monopoliepositie heeft. Eutelsat, eigenaar van de doorgifte satelliet, heeft de faillissementsaanvraag ingediend.

De uitzendingen gaan voorlopig nog door

JOYNE zendt op dit moment nog uit via Eutelsat maar het is niet bekend voor hoe lang. Ondertussen is bekend geworden dat Canal Digitaal de activiteiten van JOYNE heeft overgenomen. Zie ook: https://www.canaldigitaal.nl/joyne/

Kwaliteit was beter

Wij vinden het jammer dat er voor kampeerders nu geen alternatief meer is voor Canal Digitaal. JOYNE was door gebruik te maken van de satelliet van Eutelsat kwalitatief beter en had een veel grotere dekking.

Leestip:  EP stemt voor hoger campergewicht met B-rijbewijs
Oorzaken

We kunnen niet in de boeken kijken maar Corona zal er ook een groot aandeel in hebben dat JOYNE failliet is gegaan. Satelliet TV is bij uitstek geschikt om in het buitenland Nederlandse TV zenders te kunnen ontvangen en de Nederlanders zijn vorig jaar voornamelijk in eigen land gebleven en ook dit jaar gaat het overgrote deel niet over de grens. Ook de TV apps die in het buitenland ook werken zullen er niet positief aan hebben bijgedragen.

Canal Digitaal biedt hulp aan de gedupeerden

Om consumenten met een Joyne abonnement om te zetten naar Canal Digitaal heeft men in de meeste gevallen alleen een nieuwe CI module nodig en zal de schotel gericht moeten worden op Astra 3. Om de pijn bij de consument te verzachten heeft Canal Digitaal uitsluitend voor oud JOYNE klanten een aanbieding waarbij men 50% korting ontvangt op de Canal Digitaal CAM-701 CI+ module in combinatie met een éénjarig abonnement. Deze aanbieding geldt ook voor de Op Vakantie pakketten. Canal Digitaal heeft aangegeven op zeer korte termijn de 50% Voucher beschikbaar te stellen.

Leestip:  Dit zijn de populairste campings van Europa
 4.6/5 (15)

Wat is je waardering?

3 REACTIES

  1. Tja , doodzonde dat we nu weer naar de monopolist moeten gaan terwijl Joyne betere kwaliteit leverde. Die extra zenders hoeven de meesten niet .

  2. Het Joyne abonnement was prima!

    Bij Canal Digitale is het alleen maar beloven en niet leveren!!! 5 telefoontjes verder hebben we nog geen TV.
    Als je lid wil worden moet je vandaag betalen maar op de terugbetaling moeten we 6 weken wachten. Slechte service!!!

  3. Zeer triest.
    Heb al jaren een abonnement op Canal Digitaal maar ben daar zeer ontevreden over, wilde overstappen naar Joyne, maar helaas, de monopolist heeft gewonnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in