RIVM-App: Tekenbeet

Tekenbeten en lyme
Het RIVM heeft de app ‘Tekenbeet’ ontwikkeld. Deze app is nu ook gratis te downloaden in de App store. Met deze app kunnen mensen (ook buiten en zonder internetverbinding!) opzoeken hoe teken eruit zien en wat je moet doen om teken correct en snel te verwijderen.

Downloaden?
De app “Tekenbeet” is gratis te downloaden voor Android-gebruikers in de Google Play Store en voor Apple-gebruikers in de App Store.

google-play-button apple-store-button

Inhoud app
De app bevat nuttige informatie over hoe je op teken moet controleren en hoe je een teek kunt verwijderen. Gebruikers kunnen een tekendagboek aanleggen en hierin een tekenbeet registreren. Zij kunnen een herinnering ontvangen aan het controleren van de plek waar ze gebeten zijn.

Ook kunnen mensen op hun mobiele telefoon, via tekenradar.nl, zien hoe actief teken zijn. Dit is vooral handig voor mensen buiten: wandelaars en bezoekers van bijvoorbeeld het bos, de heide, de duinen of een park. Daarnaast is een alarm in te stellen zodat je altijd op de hoogte bent van de actuele tekenactiviteit.

Leestip:  Vader en zoon kamp

Onderzoeksproject
De onderdelen van de app zijn direct voortgekomen uit de wensen van potentiële gebruikers. Dat gebeurde met een specifieke methodiek van de Universiteit Twente. Daarbij checkt de doelgroep iedere stap in de ontwikkeling. Dat er rekening wordt gehouden met de wensen van de gebruiker, lijkt op zich heel gewoon. Toch blijkt het in de praktijk zelden te gebeuren.

De app is onderdeel van het vierjarige onderzoeksproject ‘Nieuwe media inzetten in de voorlichting over infectieziekten’.

Vragen?
Vragen over de app kunt u sturen naar tekenbeet@rivm.nl.

Meedoen met onderzoek?
Het RIVM evalueert de app en de kennis van mensen over teken en de ziekte van Lyme. De vragenlijst is inmiddels gesloten voor deelname.

Over de resultaten van het onderzoek zal in een later stadium worden gecommuniceerd.

Website: www.rivm.nl

Leestip:  De brandstoftransitie voor campers

Lees ook: Tekenbeet, wat doe je en hoe te voorkomen?

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in