Record bezetting op campings deze zomervakantie

Campings drukker dan voor Corona pandemie.

“Kampeervakanties worden steeds populairder. Het is niet alleen kosteneffectief, maar een auto- of campervakantie in combinatie met mooie natuur, vrijheid, ruimte en veel vermaak geeft ook een gevoel van zekerheid. We zien een echte inhaalslag na Corona en de gebeurtenissen in Oekraïne. Tijdens Corona zagen we in heel Europa veel mensen in eigen land op vakantie gaan en ook nieuwe fenomenen als pop-up campings. We zien nu dat vooral de campings met grote zwembaden en waterparken aan de kusten van Frankrijk, Spanje, Italië en Kroatië extreem populair zijn en voor sommige weken al volledig zijn uitverkocht”, aldus Erwin Hoevenaar, directeur van JetCamp.

Beschikbaarheid Scanner

JetCamp, een Nederlands boekingsplatform, scant wekelijks al het beschikbare aanbod van staanplaatsen, bungalows en mobile homes op ruim 3.000 online boekbare campings en vakantieparken om haar klanten zo goed mogelijk te kunnen informeren. Inmiddels is duidelijk dat de gemiddelde bezetting (>80% in de zomermaanden) op de campings in Europa volledig terug is op het niveau van 2019, het laatste jaar voor Corona.

Leestip:  La Bonne Source De christelijke camping in Zuid Frankrijk
Waar is de beschikbaarheid deze zomer nog het grootst?

Om iedereen van een kampeervakantie te kunnen laten genieten heeft JetCamp een beschikbaarheidsscan gedaan in de populaire vakantielanden Italië, Frankrijk en Spanje.
In de volgende regio’s/provincies zijn de boekingsmogelijkheden in juli en augustus het grootst:

De beschikbaarheid in Italië is het grootst in:
  1. ​Toscane
  2. ​Ligurië
  3. ​Sardinië
De beschikbaarheid in Frankrijk is het grootst in:
  1. ​Occitanië (Languedoc-Roussillon)
  2. ​Auvergne-Rhône-Alpes
  3. ​Nouvelle-Aquitaine (Atlantische Kust)
De beschikbaarheid in Spanje is het grootst in:
  1. ​Catalonië
  2. ​Andalusië
  3. ​Regio Valencia
Last-minute of toch niet?

“Geen alarm, maar ons advies is niet te wachten tot het laatste moment en die favoriete plek zo snel mogelijk vast te leggen”, aldus Hoevenaar. Op de JetCamp website, via de tweewekelijkse nieuwsbrief en steeds meer via de Whatsapp service kunnen klanten informatie krijgen, zoeken, vergelijken en hun vakantie boeken.

Leestip:  ANWB maakt Top Campings 2024 bekend
Over JetCamp

JetCamp is een zoek-, vergelijk- en boekingsplatform met meer dan 22.500 campings en vakantieparken in Europa. De 10-talige website werd in 2021 meer dan 4-miljoen keer bezocht. Het boekingsplatform werkt samen met alle grote ketens, met individuele campings en parken en een groot aantal reisorganisaties om de vakantieganger het grootst mogelijke aanbod te kunnen bieden.

Website JetCamp: www.jetcamp.com

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in