Meevaarweekend 2022: kennismaken met de watersport

Na het succes in 2019 organiseert HISWA-RECRON tweede editie watersport event.

Op 4 en 5 juni vindt de tweede editie van het Meevaarweekend plaats. Tijdens dit weekend worden booteigenaren, watersportliefhebbers en -verenigingen gevraagd om iemand uit te nodigen mee het water op te gaan om zo de Nederlandse wateren te ontdekken. Bij verschillende jachthavens door het hele land worden activiteiten georganiseerd met als onderliggend doel zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met watersporten in Nederland.

Het Meevaarweekend is een initiatief van brancheorganisatie HISWA-RECRON, waarbij ruim 2400 bedrijven in de watersport en recreatie zijn aangesloten. Het is onderdeel van de overkoepelende campagne ‘Welkom op het Water’, dat als doel heeft zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het water én hen te enthousiasmeren voor de verschillende watersporten in Nederland. Uit onderzoek door HISWA-RECRON blijkt ook dat bijna 1 op de 3 Nederlanders nog nooit een watersport heeft geprobeerd, terwijl meer dan de helft aangeeft dat wel eens te willen. Rianne Hartog, projectleider Welkom op het Waterbij HISWA-RECRON: ’Door het Meevaarweekend te organiseren willen we hier graag verandering in brengen. Het doel is om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met watersporten. Nederland is immers een waterland en het water is voor iedereen, dus we willen zoveel mogelijk mensen mee het water op nemen. Daarom vragen we aan booteigenaren, watersportondernemers en -verenigingen om iemand mee het water op te nemen en organiseren aangesloten jachthavens door het hele land open dagen met diverse activiteiten.’

Leestip:  ANWB Alarmcentrale: ruim 11.000 meldingen
Diverse gratis activiteiten door het hele land

Verschillende aangesloten watersportbedrijven doen mee aan het Meevaarweekend. Zij openen 4 en 5 juni hun deuren voor breed publiek. Er worden diverse gratis activiteiten georganiseerd van zeilen tot suppen. Iedereen in de omgeving is uitgenodigd om kennis te komen maken met de watersport. Naast deze georganiseerde activiteiten roept HISWA-RECRON watersporters op om hun liefde voor water met anderen te delen. Dit kunnen zij doen door iemand uit hun omgeving mee het water opnemen.

Wat is er te doen tijdens het Meevaarweekend?

Tijdens het Meevaarweekend worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kun je een clinic catamaran varen volgen, meevaren op een motorboot of het water op tijdens een les suppen. Voor alle leeftijden zijn er door het hele land leuke activiteiten te doen. In dit overzicht vind je de deelnemende jachthavens en de activiteiten die zij organiseren.

Leestip:  anwb: onveilige veiligheidshesjes op de markt
Eerste editie Meevaarweekend een succes

In 2019 vond de eerste editie van het Meevaarweekend plaats. Op meer dan 60 locaties door het hele land vonden er (water)activiteiten plaats voor jong en oud. De activiteiten varieerden van vissen tot waterpoloën in een kano. Ambassadeur in 2019 was Tim Douwsma, hij ging het water op als supinstructeur en deelde zo zijn passie en kennis over zijn favoriete watersport. Mede door het grote succes van deze editie besloot HISWA dit jaar nog een editie te organiseren.

Over HISWA-RECRON

HISWA-RECRON is de ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie. HISWA-RECRON ondersteunt, verbindt en promoot haar leden en behartigt als ondernemersorganisatie de (collectieve) belangen van de circa 2500 aangesloten watersport- en recreatiebedrijven.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in